Ajatuksia Instagramista & Linkkaa omasi

Mun yksi lempisovelluksista tällä hetkellä on Instagram, sillä tuossa sovelluksessa kohtaa niin monta asiaa. Omaan kuvafeediin voi tallentaa kauniita kuvia, Instastoriesiin vuorokauden näkyviä tarinoita kuvien ja videoiden muodossa ja mikä parasta löytää inspiraatiota erilaisilta tileiltä. Instagramissa voi seurata niin omia kavereita kuin tuntemattomia sisällöntuottajia ja yrityksiä. Koko maailma on avoinna Instagramin myötä. 

Kuitenkin viime aikoina olen huomannut saman kuin moni muukin; algoritmit ovat muuttaneet sovellusta vaikeammaksi käyttää. Omalle etusivulle ei välttämättä tulekaan uusia kuvia seuraamiltaan ihmisiltä vaan useamman päivän vanhoja kuvia niiltä muutamilta tileiltä, joita seuraa silloin tällöistä hauskaa kuvaa ajatellen. Meiltä käyttäjiltä viedään tavallaan se mahdollisuus katsoa kuvia aikajärjestyksessä ja kaikilta niiltä, joilta haluamme. Onko se sovellukselta järkevää, että täytyy varta vasten hakea tietty käyttäjä nähdäkseen sieltä uudet inspiroivat kuvat? Myös suuremman käyttäjämäätän tileiltä vaaditaan näkyvyyden ostamista, joka puolestaan karkottaa näiden tilejen näkymistä seuraajien etusivuilla. Pitäisikö siis siirtyä vallan seuraamaan ainoastaan pienempiä tilejä ja muistaa päivittäin käydä järjestyksessä jokaisen ystävän instafeedissä?
Toinen itselleni päänvaivaa aiheuttava asia on se oman instafeedin järjesteleminen. Jokaisen sovellusta tosissaan käyttävän unelmana on tuottaa kaunis, inspiroiva ja yhtenäinen instafeed, mutta se ei todellakaan ole yhtä helposti tehty kuin sanottu. Mulla on ollut nyt melkein vuoden ajan tavoitteena asetella kuvia niin, että vuorotellen on kasvo tai asukuva ja välissä muunlainen kuva, kuten maisema, kahvi tai muu kasvoton kuva. Olen tykännyt tästä tyylistä hurjasti, vaikka välillä tuntuu olevan enemmän toista kuvatyyppiä kuin toista ja silloin ärsyttää, kun ei voikaan julkaista niitä kaikkia kerralla. Haha, tämä kuulostaa niin ensimmäisen maailman ongelmilta näin kirjoitettuna! 

Nyt kun se oma järjestelmä feedin suhteen on ollut selkeä ja omaan mieleen mukava, piti feedistä saada vielä jotenkin yhtenäinen. Seuraavasta älynväläyksestä voin kiittää Elliä, jolla feediä hallitsee vaaleus ja vaaleanpunainen. Huomasin omaa elämääni hallitsevan myöskin paljon vaaleanpunaisuus, joten olen sitä korostanut hieman kaikissa Instagramiin lisäämissäni kuvissa. Niissäkin, joissa vaaleanpunaista ei välttämättä ole kovinkaan. Koska Instagram on myös tietyissä puhelimissa alkanut huonontamaan kuvien laatua, päädyin tekemään tuosta huonolaatuisuudesta yhtenäistävän tekijän ja tahallani käytän nykyään vaaleanpunaistavaa 'sumua' yhdessä pehmentävän filtterin kanssa. Se saa kuvat väreistä ja laadusta huolimatta näyttämään samantyylisiltä ja siten yhteensopivilta keskenään. Tärkeintä kuitenkin omassa Instafeedissä on se, että se näyttää omaan silmään hyvältä. 
Onneksi kuitenkin on olemassa Instastories, johon voi laittaa reaaliaikaisesti niitä kuvia, joita ei välttämättä feediin halua sekoittamaan. Ja ainakin vielä ne näkyvät aikajärjestyksessä, mikä nyt ei oikein edes voi muuttua tarinoiden ollen esillä ainoastaan vuorokauden. Itse yritän olla aktiivinen Instastoriesin puolella ja sain vihdoin myös aikaiseksi lisätä omaan profiiliini kohokohtia eli tallennettuja tarinoita. Tällä hetkellä siellä on kesälle, matkustelulle ja kahvittelulle omat kohokohdat, mutta tarkoituksena olisi tarpeen mukaan lisätä myös muita tallennettuja tarinoita. 

Koska tosiaan nuo Instagramin algoritmit haittaavat feedien alkuperäistä toimintaa, kaipailisin uusia inspiroivia tilejä seurattaviksi. Siksi ajattelinkin toteuttaa useissa blogeissa suositun 'Linkkaa Instagramisi' osuuden tähän postaukseen. Voisin lähiaikoina toteuttaa myös pienen koosteen ihanista tileistä postauksen muodossa, jotta mahdollisimman moni muukin löytäisi kivoja tilejä seurauslistalleen. Jos mun tili ei ole vielä seurannassa, voit käydä kurkkaamassa sen @shinealine

Joten, jos sulla on julkinen Instagram -tili, linkkaa se tuohon alle. Linkkaamalla annat myös mulle vapauden käyttää paria kuvaa sun feedistä mahdollisessa koosteessa ihanista tileistä ♥ 

Mitä mietteitä teillä on Instagramista? ♥


22 kommenttia

 1. Hyvä postaus! Minuakin harmittaa tosi paljon nuo algoritmit, tykkäsin paljon enemmän siitä, että kuvat näkyivät aikajärjestyksessä. Nyt jää tosiaan monien käyttäjien kuvat näkemättä :/

  Mun instagram löytyy www.instagram.com/lalalilja/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo siis aikajärjestyksen paluu Instagramiin olisi ihanaa, koska silloin aina pystyi näkemään ne uudet kuvat heti :)

   Poista
 2. Mä oon kans huomannut että monen käyttäjän kuvia ei oo näkynyt pitkään aikaan Instassa! Ärsyttävää, se oli parasta kun kuvat näkyi aikajärjestyksessä! :)

  Mun Insta löytyy täältä: https://www.instagram.com/ttaru_t/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan parasta ♥ Mullakin on muutamia ystäviä, joiden profiileihin on pakko kurkkailla, kun eivät tule ollenkaan etusivulle :/

   Poista
 3. Tosi kiva Insta sulla :) Vinkki muuten siihen kuvien järjestämiseen jota itsekin käytän on planoly, jolla voi kivasti suunnitella feediä ja ajastaa halutessaan. Kuvat muokkailen Lightroomin puhelinsovelluksella tai VSCO:lla. ♥️ Mun Insta on @annamaria.makela

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mäkin käytän tuota lightroomin sovellusta, ihan paras! :)

   Poista
 4. Itselleni tulee aika tarkkaan ne uudet kuvat näkyviin ja olen tykännyt myös siitä, että nyt voi seurata myös tiettyjä hashtageja, eikä vain henkilöitä.

  https://www.instagram.com/villananna/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on mukava uudistus, että voi hashtageja myöskin seurata :) Eikä, vähän kiva, että edes jollain tulee nuo uudet kuvat hyvin näkyviin!

   Poista
 5. Miten miulla muuten ei ole vielä siun tiliä seurannassa!! Täytyy heti korjata asia :) Ja siis miekin olen yrittänyt viime aikoina panostaa yhtenäiseen ulkoasuun, mutta se tuntuu aina välillä vähän hankalalta. Ja kaikkien kuvien täytyisi olla todella mietittyjä ja laadukkaita, että ne kehtaa feediin laittaa. Toisaalta en raaski poistaa vanhoja kuvia, koska ne on miulla vaan Instassa.. Vaikeaa, kuten sanoit :D

  Miun nimimerkki on @emmavormisto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ollut mulla sun!! :D Ei niitä vanhoja mun mielestä pidäkään poistaa, koska kokoajan se feed kuitenkin muuttuu ja myös ne tavat instagrammata (siis onko tää oikeesti verbi :D ).

   Poista
 6. Mun insta on _jennykristiina_ Itellä myös välillä meinaa tulla pieni kriisi kun haluais et feedi pysyy yhtenäisenä, mut toisaalta tekis mieli joskus vaan spämmiä kivoja kuvia putkeen :D

  VastaaPoista
 7. Insta on kyllä huikea ja nyt snäpin päivitysten jälkeen oon siirtynyt "snäppäämäänkin" vain tuonne instastoryyn. Tosin nuo algoritmit on kyllä jotain sellaista, mihin ei voi olla tyytyväinen. :D

  Luulin jo seuraavani sua, mutta en näköjään. Eipä noiden algoritmien takia tunnu edes tietävän ketä seuraa ja kenen kuvat vain jäänyt näkemättä..

  Mun insta on @jjjuliaeveliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama, snäpistä oon kanssa vallan luopunut, kun instassa on molemmat puolet niin hyvin yhdessä paketissa :D Mäkin luulin seuranneeni sua, mutta en nähtävästi :/ Joo välillä tulee yllätyksiä, että ai seuraanko mä tuota vai en, kun ei feedissä näe kaikkia :D

   Poista
 8. Insta on kyllä kiva ja oon kokoajan pyrkinyt itsekkin päivittelemään laadukkaampaa sisältöä ja useammin. Me seurataankin jo toisiamme, mutta linkkaan nyt kuitenki omani: @inkanitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tietty saa linkata, vaikka seuraltaisiinkin ♥ Omat tavoitteet on mukavia ja tuo jokaiseen feediin hieman omaleimaisuutta :) Kaikilla on kuitenkin niin eri tavat instaa käyttää!

   Poista
 9. Mua harmittaa kovasti, kun Instassa ei näy kaikkien kavereiden ja muiden keiden kuvia haluaisi katsella niin heti :/ Pitää rullailla ja etsiä.. Instagram on kyllä mulle sellainen riippuvaisuuden kohde ja ihan lemppari :D Sulla on kaunis Insta <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana, niin sullakin ♥ Tuo hrmittaa kyllä ja aiheuttaa ehkä lisää sitä riippuvuutta, kun täytyy kuluttaa entistä enemmän aikaa nähdäkseen kaikki haluamansa kuvat :/ Aiemmin selailu oli nopeaa kun pystyi nopeasti katsomaan uudet kuvat kaikilta seuratuilta!

   Poista
 10. Mä en saa mitenkään pysymään feediäni kasassa, kun olen niin välinpitämätön että jos saan kivan kuvan niin aivan varmasti lisään sen sinne, sopi se sinne tai ei. Nyt kuitenkin latasin sovelluksen (preview), jos saisin vaikka edes vähän suunniteltua feedin etukäteen.

  Mun instagram: @karitacarita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuttu tunne, että jonkun kuvan vain ehdottomasti haluaa lisätä feediinsä huolimatta kokonaisuudesta :D

   Poista
 11. Instafeed on kyllä aina vähän pain in the ass, haha. Tavallaan on kiva kun kuvat mätsää mutta sitten taas yleensä ajattelen, että jos tykkään kuvasta niin sitten vaan laitan sen ja hittooks siitä, sopiiko vai ei (ja kolmen viikon päästä kuva on poissa koska häiritsee sen yhteensopimattomuus instafeedissä :D)

  mun instan löytää nimellä @laurapihamaa (https://www.instagram.com/laurapihamaa/)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo sama, että välillä tulee tuo mieli ja laittaa haluamansa kuvan ja pian onkin piilottelemassa :D

   Poista