Palma de Mallorca pt.2

Nyt palataan Palma de Mallorcan toiseen osaan, aiemman voit käydä lukemassa täältä. Aiemmassa postauksessa käveltiin tuolla Palman keskustassa ihaillen kauniita värikkäitä rakennuksia ja ostosmahdollisuuksia. Tässä postauksessa keskityn enemmän tuohon rannan läheisyydessä oleviin kohteisiin. 


Tuolla rannan luona oli useita historiallisen näköisiä beigejä rakennuksia, joista en edes kaikista tiedä, mitä rakennuksia ne olivat. Oli jotenkin erittäin eksoottista, että palmujen katveessa pystyi ihailemaan rakennuksia, joista huokui vanhempi aikakausi ja pystyi vain pohtimaan, mitä kaikkea nuo rakennukset ovatkaan elämänsä aikana kokeneet. 


Tykkäsin myös todella paljon siitä, että rannan mukaisesti kävellessä kohtasi jokaisen rakennuksen jälkeen jotain täysin uutta ja yllättävää. Ei oikeastaan voinut odottaa, että mitä seuraavaksi näkee, vaikkakin teema selkeästi pysyi samana ja vanhempien aikakausien tunnelma oli säilytetty erinomaisesti. Uskon tuon rannan alueen vetävän turisteja puolelleen runsaasti sesonkiaikana, mutta nyt siellä, niinkuin joka puolella muutenkin, oli ihanan rauhallista. Se tarkoitti sitä, että sai keskittyä oikeasti siihen tunnelmaan ilman turhaa hälinää. Ja ne muutamat muut turistit, joita kohdattiin, sulautuivat kantaväestöön ilman mitään häiriötä. Mä edelleenkin suosittelen siis kokemaan Mallorcan näin kevät aikaan, sillä turistit loistavat poissaolollaan ja ilma on mukavan seesteä. Ei liian kuuma tai liian kylmä. Tuolla rannalla sijaitsevat rakennukset olivat suurimmaksi osaksi erittäin jykeviä ja näyttäviä kokonsa puolesta. Ne ovat beigeä tai vaaleaa kiveä. Monesta jäi kuitenkin huomioimatta niiden nimi ja epäselvää myös oli se, mitkä kaikki olivat avoinna vierailuille. Itseäni olisi kiinnostanut hurjasti päästä vierailemaan useammankin rakennuksen sisään, mutta toisaalta mulle myös riitti niiden ihailua ulkoa. Olisi varmasti tarvittu muutama lisäpäivä reissuun ihan vain käydäksemme kaikissa niissä paikoissa sisällä, joihin ihastuin. Yleensä tutkin valmiiksi paikkoja, joissa haluan käydä, mutta silti kävelen umpimähkään törmäten kaikkeen ihanaan. Nyt se toisaalta harmitti, mutta toisaalta oli ihana vain tutustua ilman ennakkoluuloja Palmaan rauhassa ilman mitään must -vierailukohteita. Rantakatua pitkin kävellessä törmättiin hieman piilossa olleisiin portaisiin, joista pääsi ylös kulkemaan sellaista pientä tasannepolkua pitkin. Nuo neljä ylläolevaa kuvaa on otettu sieltä ja se oli kuin olisi astunut johonkin salaiseen paikkaan Palmassa. Tuolla oli selkeästi ihania pieniä asuinrakennuksia, joissa on ollu asukkaita jo satojen vuosien ajan. Näköala kauas sataman yli oli myös upea kauniissa ilta-auringossa. Tuolla myös näkyi appelsiinipuita täynnä hedelmiä ja sain päähänpiston, että haluan myöskin oman appelsiinipuun. Muutenkin tuo salattu polku kaiken yläpuolella oli tunnelmaltaan romanttinen ja autenttinen. Aina kannattaa pitää ne silmät auki löytääkseen tuollaisia helmiä. 

Vielä olisi luvassa Mallorca -postauksia, sillä jätin viimeiseksi meidän ensimmäisen päivän kohteen. Sekin oli oikeastaan hetken päähänpisto, mutta sieltä tuli napsittua niin runsaasti kuvia, että se saa siksi aivan oman postauksensa. Ja varsinkin, kun Mallorcalla käydessä suosittelen ainakin käymään siellä, jos missään. 

Kummat vetoavat teihin enemmän; ne keskustan värikkäät rakennukset vai rannan historialliset linnoitukset? ♥

12 kommenttia

 1. Voi vitsit miten kivoja kuvia :) Tälläisiä postauksia lukiessa haluaisin vaan varata samantien jonkun etelänmatkan ja vaan lähteä :D Oon kyllä enemmän kaupunkilomaihminen, mutta viimeaikoina oon jotenkin kaivannut tosi paljon lämpöiseen ja rannalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Haha, joo matkapostaukset jotenkin kummasti saavat mielen vaeltaa ympäri maailmaa :D Itse tykkään yhdistää lämmön ja kaupungin ;)

   Poista
 2. Tosi kauniita paikkoja ja valinta olikin aika vaikea, mutta yllätyksekseni sanon, että nuo rannan linnoitukset :) Ja ihanaa, että maisemat ei ole ennalta-arvattavia, vaan saa yllättyä monesti saman kävelyretken aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Haha, nuo kyllä vakuuttivat mutkin ja valinta on erittäin hankala :D Tuo yllätyksellisyys on kyllä aina plussaa, sillä muuten kyllästyisi eikä yrittäisi etsiä mitään uutta :)

   Poista
 3. Muhun vetoaa molemmat rakennus tyypit! Ehkä kuitenkin enemmän ne värikkäät :D<3 Todella mukava postaus jälleen! Voisin hyvinkin matkustaa joskus Mallorcalle, siellä näyttäis olevan niin kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Suosittelen kyllä käymään ja varsinkin sesongin ulkopuolella :) Jotenkin arvasin, että sun kohdalla värikkäät voittaa mennen tullen <3

   Poista
 4. upeita kuvia ja upean näköinen kyllä paikka!! Tuolleen on kyllä hyvä aika matkustaa kun ei oo miljoonaa turistia jokapaikassa pörräämässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo on kyllä paljon ihanampi matkustaa ilman suurta turistilaumaa :D

   Poista
 5. Ah, voi Mallorca<3 Palmassa on kyllä varmasti aivan ihanaa olla myöa keväällä :') Toi Palman katedraali on niin upea!! Ja muhun vetoo molemmat, en millään osaisi päättää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ♥ Haha, itsellä kanssa suurta valinnanvaikeutta, sillä molemmat vetoavat yhtäläisesti :D Tekisi kyllä niin mieli lähteä uudelleen ja hieman pidemmäksi aikaa, en olisi edes kuvitellut näin rakastuvani tuohon paikkaan :)

   Poista