Joulufiiliksen kaipuuta

Mulla ei ole ollenkaan sellainen fiilis, että jouluaatto olisi jo ylihuomenna. Sellainen perinteinen joulufiilis loistaa poissaolollaan ja, vaikka periaatteessa sisäistän jouluisten asioiden ilmestyneen katukuvaan ja kauppoihin, en silti tavallaan ymmärrä joulun olevan ihan pian läsnä. Joulupäivien ohjelmakin on jo tarkkaan hiottu ja suunniteltu, mutta varmaan vasta istuessani joulupöydän ääreen ymmärrän joulun tulleen.
Tai ehkä mä herään jouluun vasta sitten, kun se on jo ohi ja suren silloin, etten ehtinyt nostattaa joulufiilistä aiemmin. Jostain kumman syystä luulin kokoajan tässä olevan enemmän aikaa kaikkeen jouluhömpötykseen, kunhan opinnoista pääsen joululomille. Viimeiset kaksi viikkoa opinnoissa oli niin täynnä viimehetken deadlineja ja tenttikirjoihin hukkumista ettei jouluisia asioita voinut sekoittaa mieleen, mutta nyt vajaan viikon lomailleenakaan ei meinaa saada joulun tunnetta sisimpään. 

On tässä kuitenkin sentään yritetty nostattaa sitä joulufiilistä erinäisin tavoin. Joululeffoja on tullut katseltua Netflixistä parikin ja joulumusiikkia soitettu mahdollisuuksien mukaan. Ruokapuolelle on tuotu jouluisia makuja glögillä, pipareilla ja konvehdeilla sekä kokeiltu ihan perinteistä jouluruokaa Ikean joulubuffetista. Jotain olennaista silti puuttuu. Toisaalta asiaan voi vaikuttaa myös se, että joulun suunnitelmat muuttuivat ja varmistuivat vasta joulukuun alussa ja toisten joulustressi on siirtynyt heidän hartioiltaan myös mun jo valmiiksi painaville hartioille. Periaatteessa alkuperäisen suunnitelman mukaan mulla piti olla luvassa suurta muutosta myös joulunvietossa, kunnes aiemmin perutuksi ilmoitettu joulu tungettiinkin takaisin kaikkien meidän perheenjäsenten kalenterehin. Ah, miten kaipaankaan sitä marraskuista ajatusta kevyen rauhallisesta jouluaamusta ilman kiirettä yhtään mihinkään. 

Joulun kuuluisi olla ihana ilonjuhla täynnä lämpöä ja rauhaa. Siksi en vain ymmärrä, miksi joulu aiheuttaa kaikille niin suuren määrän stressiä ja paineita sen onnistumisesta. Kaiken halutaan ja oletetaan olevan täydellistä siihen pisteeseen asti, että kaikki istuvat tekohymyt kasvoillaan esittäen kaikkien valmistelujen olleen leppoista puuhastelua. Vaikka rakastankin kaikkia ihania jouluperinteitä, kaipaisin silti sitä rauhaa entistä enemmän näihin pyhiin ja varsinkin niitä edeltäviin aikoihin. Ehkä silloin mulla ja monella muulla olisi joulufiilis korkeammalla. Toivottavasti teillä kaikilla on luvassa oikein ihana joulun aika ♥ Ja pitkästä höpinästä huolimatta uskon itsellänikin olevan kuitenkin mukava joulu, kunhan sinne asti päästään. 

Millaisia joulusuunnitelmia teillä on? ♥

14 kommenttia

 1. Oi olipa ihanan talvisia kuvia! Ja upeat nuo sun kengät! 😍 Eipä täälläkään vielä suurta joulufiilistä ole, vaikka kovin oonkin joulusta innoissani. Ehkäpä lumi tuo tullessaan sen fiiliksen?

  https://jasminemarian.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Lumi toisi todellakin ainakin hitusen jouluisemman fiiliksen! Uskon, että oot joulusta innoissasi :)

   Poista
 2. Harmi kun sulla ei oo löytynyt joulufiilistä :/ onhan tässä vielä pari päivää aikaa :) ja onneks joulu tulee joka vuosi ni toivottavasti voit sitten ens vuonna fiilistellä tämänkin vuoden edestä :) jokatapauksessa hyvää joulua sulle <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sulle ♥ Haha, joo eihän sitä tarvitse joka vuosi olla yhtä suuri joulufiilis ja joulu tulee kyllä sieltä vuosittain :D

   Poista
 3. Toivon, että löydät joulufiiliksen viimeistään jouluaattona! <3 Mulla ei ole vuosiin ollut joulufiilistä, mutta tänä vuonna se tuli jostakin esiin :D Joulusta ei kyllä pitäis ottaa turhaa stressiä vaan nauttia ja rentutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sulla on tänä vuonna joulufiilistä ♥ Ja siis oikeasti, tuo stressittömyys olisi ihan luksusta joulussa :D

   Poista
 4. Täällä kanssa ihmetellään, missä se fiilari viipyy. Ehken tulee kun tänään kaupoille mennään, ainakin ryysis ja perinteinen tuskainen olo :D Ihanat ovat vaatteet, ja itselläni samantyyppiset kengät, jotka ovat niiiin ihanat! Siis nuo sinun :) Olet muuten aika lähellä äitiäni nuissa kuvissa :) Ihanaa Joulua ja toivotaan, että fiilaritkin vielä löytävät kohdilleen!

  www.hotterthaneve.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Harmi kuulla, että sielläkin on fiilis kadoksissa, mutta ehkäpä se siellä kanssa vielä tulee :) Ihanaa joulua myös sinne <3

   Poista
 5. Harmi, että siun joulufiilis on kateissa! Toisaalta, tässä on vielä kaksi päivää aikaa löytää se ja toivon todella, että löydät sen, koska joulu on niin ihanaa aikaa <3 Hassua, miten kirjoitin itse juuri postauksen tuosta jouluhässäkästä ja kiireestä, mikä vie joulumielen monelta ja ensimmäinen postaus, jonka omani julkaisun jälkeen näin, oli tämä sinun :D Tässä on paljon samaa!

  Ihanaa joulua siulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa joulua myös sulle ♥ Haha, mikä sattuma välillä onkaan, kun saman aiheisia postauksia tulee samoihin aikoihin :D Joulu on kyllä ihanaa aikaa, vielä kun sisäistäisi että se ois täällä nyt :D

   Poista
 6. Aivan ihana takki <3 Minullakin on joulufiilis vähän kateissa, kiitos työkiireiden.. Mutta toivotaan, että se fiilis vielä jostakin löytyy :) Ihanaa joulunaikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Toivottavasti molemmat löydetään jostain se fiilis! Ihanaa joulunaikaa myös sulle <3

   Poista
 7. Oi miten ihanan talvisia kuvia ja tosi kiva asu ♥ Toivottavasti se joulufiilis hiipisi vielä sinnekin ja joulusta tulisi edes jotenkin rauhallinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Toivottavasti sulla oli ihana joulu <3

   Poista