Räpsöös

Porissa on yksi alue, jota paikalliset kutsuvat Räpsööksi, joka kartoissa on nimetty Reposaareksi. Tuo saari on idyllinen asuinpaikka tuhannelle asukaalle sekä ihana vierailukohde kaikille muille. Kyseinen paikka on myös valittu viime vuonna vuoden kaupunginosaksi! Siellä on loistava Reposaari -yhdistys, joka yhdessä asukkaiden kanssa ylläpitää Reposaaren idyllisyyttä ja alueen tiiviyttä. Reposaari onkin melkein kuin oma pikku kylänsä ulkona muusta maailmasta. 

Mä huomasin viikolla Facebookissa ostoilmoituksen sohvaan, johon omaani tarjosin muuton tieltä pois. Loppujen lopuksi eräs ostaja Reposaaresta varmistui ja päädyttiinkin kiikuttamaan sohva hänelle tuonne. Samalla pääsin pitkästä aikaa käymään tuolla Reposaaressa. Olen käynyt aiemminkin muutaman kerran siellä, mutta oli mukava tavallaan sisällyttää Reposaari mun 'jäähyväiskiertueelle'. 
Sohvan jätettyämme sen uudelle omistajalle etsittiin autolle hyvä parkkipaikka, josta lähteä kävellen kiertelemään Reposaaren kauniilla puutalo-alueella, jolla kyseisenä päivänä oli suuri pihakirppis -tapahtuma. Tästä syystä en myöskään kuvia napsinut kyseiseltä alueelta, sillä jokaiseen kuvaan olisi pakosti ikuistunut paljon ihmisiä. Viikonloppuisin muutenkin varsinkin kesällä tuolla on varmasti paljon ihmisiä tullut ihailemaan kauniita maisemia ja nauttimaan meri-ilmasta. Nytkin tuolla oli söpössä puukirkossa häät ja tuo kirppis -tapahtuma, joten autoja ja ihmisiä tulvi jokaisella kadulla. 
Alunperin Reposaareen lähtiessämme meidän oli tarkoitus käydä syömässä Merry Monk -nimisessä ravintolassa, jota olen kuullut kehuttavan melkoisesti. Kuitenkin päästyämme ravintolan pihaan kävimme sisällä kurkkaamassa ja siellä oli jokainen pöytä ihan täynnä ihmisiä sekä tiskille jonossa vielä runsaasti lisää. Emme olisi päässeet syömään ainakaan tuntiin, joten suunnattiin sen sijaan vierassatamassa sijaitsevaan Marina Merilokkiin syömään. En muista milloin viimeksi olisin ollut meren äärellä terassilla syömässä. Jotenkin meri-ilmassa ruoka maistuu aina paljon paremmalta. Ruuan jälkeen olikin mukava lähteä ajelemaan takaisin Poriin mahtavien tuulivoimaloiden reunustamalla tiellä. 
Oletteko koskaan käyneet tai kuulleet Reposaaresta? ♥

8 kommenttia

 1. Oii, että miten kaunis paikka! :) Kyllä kaikki erilaiset saaret ovat vaan ihastuttavia paikkoja <3 Ja sä olet taas niin kauniina ollut liikenteessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tuo on kyllä oikeesti kaunis paikka! Ja oot ihan oikeessa, että saarissa on jotain erityistä :)

   Poista
 2. Mun aiempi kommentti ei varmaan tullut perille...:( mutta joo oon kuullut, mutten käynyt! Näyttää kyllä niin ihanalta paikalta että täytyy varmaan joskus käydä kun ei ole edes kovin kaukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä pieni päiväreissu tuonne ja vaikka samalla reissulla käydä vieressä Yyterissä :)

   Poista
 3. Kauniita maisemia ja kauniita kuvia susta myös! :) On se meri vaan niin ihana ♥ Edelliseen postaukseen liittyen haluan toivottaa hurjasti onnea opiskelupaikasta! Kerrohan vaikka sähköpostissa (jos siis haluat) mitä pääsit opiskelemaan ja minne :) Itse roikun varasijoilla ja saa nähdä vieläkö sieltä noustaan, vähän alkaa usko loppua...

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tsemppiä sulle varasijoilla odotteluun, pidän peukkuja koulupaikasta sulle :) Ja yritän laittaa mahdollisimman pian sähköpostia, ollut kovin hektistä muuttojuttujen yms. kanssa! :(

   Poista
 4. Ihania kuvia, onpa Reposaaressa kaunista! Isoäitini syntyi Reposaaressa, joten paikka on siinä mielessä tuttu, mutten muista, koska viimeksi olisin käynyt siellä. Loppukuun suunnitelmissa onkin päiväretki tuonne (ja sinne Yyteriin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ihana kuulla teidänkin suuntaavan tuonne päin, tulee varmasti upea reissu :) Ja vähänkö oot varmaan saanut kuulla Reposaaresta ihania tarinoita isoäidiltästi! Sieltä ainakin huokuu sellainen lämmin ja kutsuva ilmapiiri :)

   Poista