TM: Tyyliä & Muotia

Ihanaa Tyylimaanantaita ja upean viikon alkua! Tänään olisi jälleen luvassa hieman syvällisempää postausta liittyen tyyliin ja muotiin. Vaikka tyyliä ja muotia pidetään usein synonyymeina toisilleen, ovat ne oikeastaan kaksi täysin erillistä asiaa. Ja toinen niistä on itselleni merkittävämpi tekijä kuin toinen. 

Jokaisella on omanlainen tyyli, johon tietyt vaatteet ja elementit sopivat paremmin kuin toiset. Esimerkiksi omaan tyyliini kuuluvia asioita olen alkanut esittelemään teille Tyylini salat -postaussarjassa. Pääasiallisesti oma tyylini on naisellinen ja tyttömäinen, mutta saatan kokeilla erilaisia juttuja silloin tällöin. Välillä omaan silmään iskee rennommat tyylit ja välillä puolestaan saattaa kokeiluun päätyä hippimekko. Kuitenkin nuo tarkemmat tyylikokeilut tukevat sitä omaa naisellista tyyliä ja nekin toteuttaisin sitä noudattaen. 

Tuo oma tyyli on juurikin se, jonka etsimiseen ja ylläpitämiseen olen keskittynyt paljon enemmän kuin siihen, että mikä on milläkin hetkellä muodissa. Tietenkin jotkin muoti-ilmiöt ihastuttavat itseä myös ja silloin kaupoista saattaakin löytää omaan kaappiinsa enemmänkin muodissa olevia vaatteita. Kuitenkaan mitään en osta pelkästään muodin takia vaan sen perusteella, onko se omaan tyyliini sopiva asia. 

Tyyliä pidetään enemmän ajattomana verrattuna muotiin, mutta tyylikin muuttuu elämäntilanteiden ja henkisen sekä fyysisen kasvun myötä. Kaikilla tulee varmasti myös vuosien varrella tehtyä erilaisia tyylikokeiluja, joista ei kuitenkaan tule pysyviä elementtejä omaan tyyliin. Viime vuonna blogissa esittelin teille Tyylimatka -postaussarjan kautta, kuinka oma tyylini on vuosien saatossa muuttunut kohti nykyistä. Jotkin tyyliasiat ovat seuranneet mua pidemmän aikaa ja muutama juttu on muodostunut täysin omiksi 'tavaramerkeiksini'. 

Tyyli saattaa myös olla täysin erilainen vuodenajasta riippuen. Tietenkin talvella Suomen kylmyys tuo mukanaan tietyt raamit tyylille ja kesällä varmasti jokaista viehättää kirkkaammat värit sekä kevyemmät kankaat. 

Nuorempana oma tyyli voi olla enemmän hakusessa, sillä silloin ei välttämättä vielä ole ihan varma siitäkään, että kuka oikein on. Siksi silloin tulee enemmän seurattua pukeutumisessa muotia ja matkittua koulukavereita. Ei olekaan erikoista, että samanikäiset nuoret pukeutuvat toistensa kopioiksi ja siten myös luovat tietynlaisia muotisuuntauksia samaan kouluun. Toisaalta myös sitä omaa erityisyyttään ja erilaisuuttaan halutaan korostaa nuorempana enemmän kuin aikuisena. Mun mielestä tuolloin olisikin hyvä dokumentoida niitä omia tyylikokeilujaan, jotta näkee paremmin, että mikä itsellä toimii ja mikä ei. 

Vielä aikuisenakin sen oman tyylin löytää parhaiten kokeilemalla kaikkia itseään sillä hetkellä miellyttäviä tyylijuttuja, koska jokin niistä on varmasti täsmälleen sitä haettua omaa tyyliä. Ja mistä sen tietää, mikä on juuri sitä omaa tyyliä? Se, että tuntee itsensä vaatteissa juuri omaksi itsekseen ja olo on mukava, ehkä jopa itsevarma. Niin ainakin itse ajattelen oman tyylini, että nuo kohdat täyttyvät käyttämällä tyyliini kuuluvia vaatteita. Itse saan huimaa itsevarmuutta kiskomalla jalkoihini korkeat korot ja päälle hameen tai mekon. Joku toinen puolestaan voi tuntea olonsa noissa vetimissä epävarmemmaksi ja oudoksi ja sen sijaan haluaisikin jalkaansa buutsit ja rikotut farkut ilmaisemaan sitä omaa tyyliään. 
Kiteytettynä postauksen sanoma on se, että jokaisen tulisi mielestäni keskittyä siihen oman tyylin rakentamiseen sen sijaan, että juoksisi jokaikisen muoti-ilmiön perässä. Ja tietenkin myös se, että me ollaan jokainen omalla tavallamme tyylikkäitä ihmisiä riippumatta siitä, että millaisissa vaatteissa tunnemme olomme parhaimmiksi. Ainakin mun mielestä ihminen näyttää tuplasti tyylikkäämmältä, kun hänestä huomaa hänellä olevan mukava olo vaatteissaan. 

Bongasin joskus Instagramista lainauksen, joka on vapaasti suomennettuna seuraava; Muodikas voi aina olla tyylikäs, mutta tyylikäs ei ole aina muodikas. Tyylikäs on kuitenkin aina tyylikkäämpi kuin muodikas. 


Millaisissa vaatteissa te tunnette olonne eniten itsevarmaksi ja mukavaksi? ♥

13 kommenttia

 1. Wau, mikä nainen! Siis näissä kuvissa on jotain äärettömän maagista ♥ Oot aivan mielettömän näköinen! Kotona mä tunnen oloni äärettömän mukavaksi perustopissa ja legginseissä ja julkisilla paikoilla sitten vähän siistimmissä vaatteissa :) Nyt oon alkanut rokkaamaan mekkoja enemmän!

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kiitos aivan ihanasta kommentista ♥ Piristi ihan mielettömästi mun päivää :) Kotona mukavuus on kyllä avainsana ja topit&legginsit on itsellä kanssa suurkulutuksessa :D Mekot on ihania ja helppoja, jos vain tykkää :)

   Poista
 2. Tosi hyvää pohdintaa! :) Mie olen viime aikoina alkanut kiinnostua yhä enemmän ajattomista ja aikuismaisista vaatteista, jotka ovat monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tuo on ihan järkevää kiinnostumista, sillä siten saa varmasti kaikista toimivimman vaatekaapin itselleen aikaiseksi :)

   Poista
 3. Kiva kun jaoit ajatuksiasi aiheesta, oon tosi pitkälti samaa mieltä tuosta, että oma tyyli on paljon tyylikkäämpää kuin joka trendin perässä juokseminen :) Ja hei aivan ihana asu, näytät super hyvältä!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Oma tyyli kuvaa ihmistä paljon paremmin ja näyttää aina tyylikkäältä, mutta kyllä muodin perässä voi mennä oma tyyli edellä :)

   Poista
 4. Sulla on todella kiva tyyli, sellainen naisellinen ja sulla on ihania vaatteita aina <3 Tuo kuvissakin näkyvä asu on aivan ihana! Mä tykkään käyttää hameita ja mekkoja, mutta en käytä niitä paljon yhtään talvella :D Kevät on ihanaa aikaa pukeutumisen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Niina ♥ Talvella hameet ja mekot voi olla vähän vilpoisia, joten onneksi nyt on ihana aika kaivaa nekin kaapista käyttöön :) Kevät on kyllä juuri pukeutumisen kulta-aikaa ♥

   Poista
 5. Löysin just sun blogin, mut vau oot upee!!♥ Ite en oo vielä uskaltautunu hameessa ulos kuvaileen, mut ehkä kohta. Liityin sun lukijaks, ois kiva jos kävisit kurkkaamas munki blogiin. :)

  https://nooraemiliaaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Mäkin ekaa kertaa tänä keväänä uskaltauduin noissa ihonvärisissä sukkiksissa pihalle :D Kyllä ne lämpimämmät ilmat sieltä pikkuhiljaa tulevat :) Kiva kuulla, käyn kurkkimassa :)

   Poista
 6. Ihan huippu postaus, voi että näitä sun tyylipostauksia on aina niin ihana lukea! :) Mä komppaan sua kyllä täysin siinä mitä kirjoitit! Ihan mielettömän raikkaita ja kauniita kuvia olet valinnut postaukseen, ai että sä olet nätti! ♥ Tosi kaunis tuo ensimmäisen kuvan vaalea takki, pakko udella mistä olet tuollaisen hankkinut? :)

  Itsevarmaksi ja mukavaksi olon tekevät hyvin istuvat vaatteet. Ei ole mitään niin ärsyttävää kuin liian matalien housujen nostelu tai valuvan paidan etumuksen korjailu omalle paikalle alituiseen. Myös oikeanlainen, hyvin laskostuva ja mukavan tuntuinen kangas on itselleni tärkeä vaatetta valittaessa. Klassisen tyylikäs ja ajaton pukeutuminen on omaan mieleeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi todella ihana kuulla, että miellyttävät nää tyylipostaukset ♥ Tuo takki on viime keväänä H&M:ltä hankittu :) Siellä tosin on vieläkin myynnissä melko samantyylisiä kevättakkeja ;)

   Hyvä lisäys kyllä tuo hyvin istuvat vaatteet, sillä ei tosiaankaan ole miellyttävää pitää päällään vaatteita, joita täytyy olla kokoajan asettelemassa uusiksi :/ Klassinen ja ajaton on kyllä kaunista ♥

   Poista