Uuden vuoden tavoitteita

Mä olen jo useana vuonna jättänyt uudesta vuodesta kaikki turhat lupauksien antamiset pois, sillä koen ne turhana. Vai kuinka moni uudenvuoden lupaus on kestänyt ja toiminut? Ei mun mielestä kuulosta kovinkaan loogiselta päättää lopettaa vuoden vaihduttua täysstoppina tupakointia tai aloittaa jättisuurta laihdutuskuuria. Tietenkin on mukavaa ajatella seuraavan vuoden tuovan mukanaan parempaa terveyttä, parempaa kuntoa ja suurempaa onnellisuutta, mutta ei se ihme yhdessä päivässä tapahdu.  

Sen sijaan, että olisin antanut kaikenkattavia lupauksia, olen jo useampana vuotena asettanut itselleni paperille muutamia toiveita ja tavoitteita vuoden varalle. En kuitenkaan kyseisestä 'listasta' tee liian tarkkaa tai säädeltyä, sillä kaikkihan me tiedetään asioiden liikkuvan välillä ihan omalla painollaan ja, että kaikkeen elämässään ei voi edes halutessaan vaikuttaa. Mä olen sen vuosien saatossa itsekin kantapään kautta oppinut, että jos liiaksi lähtee suunnittelemaan elämäänsä, ei ne suunnitelmat toteudu vaan ennenminkin ahdistuu tavoitteiden jäädessä kauas ja stressaten kokoajan. 

Nuo mun toiveet ja tavoitteet voivat liittyä ihan mihin tahansa. Ehkä mä haluan löytää täydellisen kenkäparin vuoden aikana tai sitten puolestaan voi mun tavoitteena olla tipattomalla tietty aika. Eli ne voivat vaihdella isoista ihan pieniin ja turhamaisiin asioihin. 

Yksi mun suurimmista tavoitteista, mutta myös suuri toiveeni on saada jonkinlaista uutta sisältöä arkeen. Teen tällä hetkellä suurimman osan kaikesta kotoa käsin ja voin myöntää näiden neljän seinän olevan jo aivan liian lähellä toisiaan. Toivoisinkin pääseväni useammin työskentelemään kodin ulkopuolelle sekä ehkä jopa haastaa itseni lisäkoulutuksen merkeissä. Olenkin tutkinut paljon erilaisia koulutuksia eri puolella Suomea, jotka tukisivat mun tämänhetkistä koulutusta ja joihin voisi hakea kevään yhteishaussa. Mä tiedän, etten halua jatkaa kyseisessä koulussani, vaikka valmistuisin sieltä tai en, sillä niin turhauttavaa ja hankalaa kaikki siellä on ollut viimeisen parin vuoden ajan. Päädyin luovuttamaan kaiken stressin kyseistä koulua kohtaan ja antaa sen mennä tällä panostuksella, jos on mennäkseen. Tietenkin toiseen kouluun hakiessa tulisi ajankohtaiseksi myös muuttaa muualle kuin Poriin, joka jo itsessään tuntuu kamalan pelottavalta. 

Pienempiä tavoitteita ja toiveita tänä vuonna on päästä matkustamaan hieman enemmän kuin edellisvuosina. Ainakin kevään aikana olisi tarkoitus lähteä käymään Amsterdamissa, mikä nyt jo pelottaa hieman lentopelkoista. Tukholma ja Tallinna puolestaan on helppoja kohteita, jos muita pidempiä reissuja ei tule, mutta toisaalta myös kesäinen roadtrip pohjoiseen kuulostaisi mukavalle. Mun mielestä matkustaminen ihan myös Suomessa on erityistä, vaikka välillä tuntuu, ettei matkustukseksi voi sanoa kotimaan sisällä tapahtuvaa matkailua. 

Lisäksi mulla on tavoitteena saada ruokavaliota pikkuhiljaa hieman terveellisemmäksi, sillä useat kokeilut ovat aina päätyneet huonosti. Mä en tiedä riittääkö mulla aihetta kohtaan motivaatio, mutta ainakin tänään jäi namit ja sokeriset jutut kaupan hyllylle ja kasviksia tuli valittua hieman enemmän mukaan. Oon aivan liian koukussa kaikkeen mahdollisimman rasvaiseen ruokaan sekä tietysti kaikkiin mahdollisiin herkkuihin, joten tämä tavoite on itselleni vaikeammasta päästä, mutta myös asia, johon haluan ehdottomasti panostaa. 
Koska mä en ole tehnyt asioista lupauksia, ei mulla ole niin suurta painetta niiden toteutumisen suhteen, vaikka tietenkin mukavintahan se niiden toteutuminen on. Musta tuntuu, että nykyään muutenkin ihmiset välttelevät uudenvuoden lupausten antamista, koska ei kukaan ihminen muutu sekunnin vaihtaessa vuodesta seuraavaan. Ja ehkä ironisinta on ihmiset baarissa juhlimassa uutta vuotta, jotka ovat päättäneet aloittaa seuraavan vuoden tipattomalla. Mikään muutos ei tapahdu kertaiskulla vaan vaativat aikaa ja panostusta. 

Ja siksi mun tärkein 'lupaus' on olla itselleni armollinen ja vähentää itselleni aiheuttamia stressinaiheita. Toivon, että sinä siellä ruudun takana lupaat myös kohdella itseäsi armollisesti ja, ettet anna uudenvuoden lupausten aiheuttaa liiallisia paineita ♥ 
Ihanaa alkanutta vuotta 2017! Onko teillä tälle vuodelle tavoitteita? ♥

10 kommenttia

 1. Amsterdam on yksi mun suosikkikaupungeista ja suosittelen sinne matkustamista kyllä aina ja jokaisella :-D koko kaupungin miljöö, kahvilat (eivät siis coffeeshopit!) ja söpöt pienet ravintolat sekä taide ja kulttuuri <3 rakkautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut todella monelta siellä käyneeltä juurikin, että ovat täysin ihastuneet paikkaan :) Ihana kommentti, kiitos ♥

   Poista
 2. Onpa ihania kuvia ja kaunis asukokonaisuuskin! Itse en ole mikään erityinen uudenvuodenlupausten fani, viime vuodelle tein yhden (oppia tanssimaan) ja sekään ei pitänyt :D Tälle vuodelle en siis tehnyt yhtäkään, ihan vaan yleisesti aion pyrkiä kohti parempaa itseäni. Ihanaa vuotta 2017 sulle!

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Lupausten kanssa täytyy kyllä aina olla tarkkana ja tuo yleinen pyrkiminen kohti parempaa itseä kuulostaa paljon järkevämmältä sekä vapaammalta :) Ihanaa vuotta 2017 sulle myös :)

   Poista
 3. Mä en luvannut itselleni muutakuin pitää vesipulloa useemmin mukana! Muuten aion mennä ihan fiiliksen mukaan ja nauttia elämästä. Haluaisin mennä kaupunkilomalle etsimään kieltämättä myös blogi-inspiraatiota entistä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesipullo on kyllä hyvä tapa pitää mukana ja muutenkin juoda mahdollisimman paljon vettä :) Kaupunkiloma on kyllä mahtava idea erilaisen inspiraation etsimiseen ♥ Välillä täytyy lähteä hieman kodin ulkopuolelle tai kokeilla uusia juttuja löytääkseen taas niistä tavallistakin asioista uutta inspiraatiota :)

   Poista
 4. Ihana asu sulla päällä, tuo hame sopii sulle todella hyvin! <3 Toivottavasti pääset matkustelemaan, mä haluaisin myös Amsterdamiin :) Muutenkin hyviä tavotteita tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Tuo hame on itseasiassa mekko ;) Toivon kanssa, että tuo reissu toteutuu, sillä monet tekijät voivat vielä vaikuttaa :/ Toivottavasti säkin pääset mukaviin reissuihin ♥

   Poista
 5. Ihana postaus :) Mäkään en tehnyt uudelle vuodelle lupauksia, vaan tavoitteita, ja uskonkin niiden toteutuvan helpommin näin. Ei mitään liian isoa, vaan lähinnä vain jatkan jo viime vuonna aloitettuja projekteja esimerkiksi terveellisempää elämää kohti. Ja ite oon huomannu ruoan kanssa sen, että kun käy kaupassa kylläisenä ja ostoslapun kanssa, tulee ostettua terveellisempää ja monipuolisempaa ruokaa. Kotona taas on helppo syödä terveellisesti kun kaapeista löytyy pääosin fiksuja raaka-aineita. Ja pakastimessa mulla itellä on aina falafelejä (itse tehtyjä), koska niistä saa supernopeesti hyvää syötävää vaikka ruoanlaittoinnostus olis nolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mun mielestä tavoitteet ovat paljon realistisempia kuin lupaukset, vaikka periaatteessa tavoitteetkin luultavasti lasketaan uudenvuoden lupauksiksi :D Joo ruokakaupassa ei saisi koskaan käydä ilman suunnitelmaa tai nälkäisenä! Kotiin olisikin hyvä varastoida niitä fiksuja ruoka-aineita, että tulisi syötyä monipuolisemmin ja terveellisemmin :)

   Poista