10 bloggaaja faktaa minusta

Mä päädyin ottamaan Julian blogista haasteen vastaan, jossa olisi tarkoitus kertoa kymmenen faktaa itsestään bloggaajana. Olen usein tykästynyt erilaisiin haasteisiin ja muutaman toteuttanut itsekin, mutta tämä haaste herätti mun mielenkiinnon sen erilaisuuden vuoksi ja uskon lukijoidenkin pääsevän vielä paremmin kiinni niihin mun ajatuksiin bloggaamisesta. 

1. Mun tietty järjestelmällisyys tulee myös postauksissa esille, sillä mun on ihan pakko saada teksti ja kuvat tietyssä järjestyksessä riippuen postauksesta. Mua myös ärsyttää älyttömästi, jos kuvien välissä olevat tekstikappaleet ovat aivan liian eri pituisia. Jokainen rivinvälikin on tarkasti laskettu. Ja kukaan tuskin edes huomaa näitä juttuja, mutta mä huomaan ja ne nopeasti ärsyttävät. 

2. Mulla on ollut ennen tätä blogia pari muutakin blogia, joita tosin kirjoittelin itseni ja muutaman lukiokaverin iloksi. Tämänkin blogin aloitin aluksi omanlaisena nettipäiväkirjana, jota kuitenkin kirjoitin lukija -ystävällisesti, jos joku vahingossa tänne sattuisi päätymään. Vasta noin puolitoista vuotta sitten aloin oikeasti bloggaamaan hieman enemmän tosissani ja tuomaan blogiani enemmän esille.  

3. Vastaan aina jokaiseen saamaani kommenttiin, vaikka se tulisi ikivanhaan postaukseen. Tiedän itse käyväni katsomassa, onko mun kirjoittamiini kommentteihin vastattu ja siksi haluan itsekkin antavani kommentille vastauksen, jos joku saapuisi sitä blogistani katsomaan. Kommentteihin liittyen mulla ei myöskään ole tarkistusta, vaan kaikki kommentit julkaistuu automaattisesti. En ole joutunut poistamaan kuin yhden ainoan kommentin kerran, joten olen erittäin kiitollinen siitä, että kommenttikenttäni on pysynyt erittäin asiallisena. 

4. Mun lemppareimmat postaukseni eivät useimmiten saa yhtä paljon katselukertoja tai kommentteja verrattuna muihin postauksiin. Ehkä mun aivot ovat vain aivan liian monimutkaiset ja niissä mun lemppareimmissa se näkyy eikä kukaan muu ymmärrä niitä... 

5. Mä en ole toteuttanut yhtäkään yhteistyö -postausta, vaikka niitä säännöllisesti sähköpostiin tipahteleekin. Mulla on melko suuri kynnys päätyä sellainen toteuttamaan, sillä en todellakaan halua kirjoittaa mainokselta maistuvaa tekstiä tuotteesta/palvelusta, josta en välttämättä ole aiemmin kuullut tai edes kokeillut. Osa tarjouksista puolestaan on jo sähköpostin perusteella vaikuttanut niin huijaukselta kuluttajaa kohtaa, ettei oma moraali sallisi pienen palkkion takia saada yritykselle enemmän huijattavia. 

6. En osaa kirjoittaa lyhyesti. Yritän usein, että kirjoittaisin tunnelmia parilla sanalla, mutta huomaan tekstiä ilmaantuneen melkein kappaleen verran. Tämänkin postauksen faktoista piti tulla lyhyitä ja ytimekkäitä, jotta ne olisi helpommin luettavissa. Höpöttäjä ei näköjään ole hiljaa edes kirjoittaessaan. 

7. Bloggaamisessa tykkään eniten bloggaajien välisestä vuorovaikutuksesta sekä ihanista lukijoiden kommenteista. Ilman näitä kahta olisi bloggaaminen paljon puuduttavampaa eikä siitä nauttisi samallailla. Mun mielestä on niin mukava löytää samanhenkisiä ihmisiä blogejen kautta ja haluaisinkin useaan tutustua paremmin ellen olisi niin ujo. 

8. En melkein koskaan julkaise kahta postausta peräkkäisinä päivinä, sillä haluan antaa yhdelle postaukselle pari päivää aina aikaa ensimmäisenä postauksena. Olenkin parin viimeisen kuukauden aikana pyrkinyt postaamaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, mutta tästäkin poikkean, jos ei ole aikaa tai postauksia valmiina. 

9. Pyrin parhaani mukaan bloggaamaan omalla tyylilläni ja keksimään oman tapani tuoda asioita esille. Blogimaailmassa on sen verran useita tekijöitä, että täysin uniikkia ideaa on vaikea keksiä, mutta yleisimpiäkin asioita voi toteuttaa muunneltuna omaan tyyliin sopivampana. 


10. Blogini nimen tarinaa en ole varmaan sen julkaisemisen jälkeen kertonut, joten se voi olla melko uusi fakta suurimmalle osalle. Mun blogin alkuperäinen nimi näkyy vieläkin osoitekentässä eli Anen Blogi. Todella omaperäinen, sanoisin ;) Halusin kuitenkin blogilleni omannäköisen nimen ja pohdinkin pitkään itselleni sopivaa, jolloin päädyin Timanttikenkätyttöön. Halusin nimen olevan suomenkielinen, sillä kirjoitan blogia suomeksi. Rakastan kimaltelevaa ja korkeita korkoja, joten muutin hieman lemppareimman Kaija Koon biisin Tinakenkätyttö rakennetta omammaksi. Ja näin sai mun blogi nimensä. 

***

Siinä siis olivat kymmenen faktaa minusta bloggaajana. Toivottavasti löysitte jotain uuttakin tietoa, sillä pyrin keksimään asioita, jotka eivät välttämättä niin usein tule esille blogissa. Jatko-osakin on mahdollinen, koska faktoja olisi ollut paljon runsaamminkin. Kiitokset siis Julialle ihanasta haasteesta ja toivottavasti moni muukin bloggaaja on siihen tarttunut ♥ 

Löysittekö uusia asioita näistä? Entä oletteko toteuttaneet kyseistä haastetta? ♥ 

Kuvat: S
Kuvauspaikka: Hatanpään kartano, Tampere

20 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus! & olipas kiva kuulla sun blogisi nimen tarinaa! Itsekin oon miettinyt tämän kyseisen "haasteen" tekemistä, joten saa nähdä toteutanko joskus tulevaisuudessa :)

  https://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oli niin ihanaa huomata, että olit tarttunut tähän haasteeseen! <3 Mun mielestä tää avaa yllättävän paljon sitä, mitä se bloggaaja oikeen siellä blogin taustalla tekee ja käy läpi! Blogipostaukset, kuvat, ideat ja koko blogi ylipäätään kun ei ihan tyhjästä synny! :'D

  Pystyin samaistumaan moniin faktoihin! Mullekin käy usein noin, että ajattelen että ei vitsi, kirjotimpa hyvän postauksen ja olen tyytyväinen sen sisältöön. Sitten sitä ei kuitenkaan katsota ja kommentoida yhtä paljon kuin esim. jotain omasta mielestäni vähän "tylsempää" juttua. XD Ja sitten tuo numero 8!! Niin totta! Yritän aina postailla joka toinen päivä tuon takia! Mielenkiintoinen myös tuo sun blogisi nimen tarina, sillä mä oonkin pohdiskellut sen alkuperää ja mun mielestä se on ihan loistava ja mieleenjäävä nimi!

  Mulla on muuten ehkä samanlainen takki tai ainakin hyvin samantapainen! Onko tuo H&M:stä? Mä en oo osannut yhdistää sitä vielä ikinä niin, ettei se näyttäisi tylsältä mun päällä, joten nää kuvat kyllä inspiroi! Pitää kehitellä sen kanssa jotain tämäntyyppistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan mahtavasta kommentista ♥ Näin mukavaan haasteeseen oli ihana vastailla ja se todellakin avaa bloggaajan mietteitä omasta blogistaan sekä tavastaan blogata :)

   Mukavaa, että löytyi samaistuttaviakin asioita :) Haha, onneksi en ole ainoa jolle käy niin, että omaan mieleen hyvät postaukset eivät ole muiden mieleen samallailla kuin tosiaan ne 'tylsemmät' postaukset :D Joka toinen päiväkin on mun mielestä välillä todella paljon julkaistuja postauksia, mutta joka päivä postaamisessa ei mitenkään ole mahdollista keskittyä siihen yhteen aiheeseen tarpeeksi eikä varsinkaan lukijat kerkeä huomaamaan kaikkia postauksia :D Ihana kuulla, että blogin nimi on sun mieleen :)

   Joo tuo takki on H&M:ltä :) Eikä kuin ihanasti sanottu ♥ Mun pääkuvaaja ei anna mun olla kylmässä ottaas kuvia ilman takkeja, joten tuota kyseistä takkia näkyy aika paljonkin blogissa sen ollessa ainut tuollainen slimmimpi talvitakki mulla :D

   Poista
 3. Moikka, hauska haaste. Pitääpä jossain välissä tarttua siihen, nyt vain on listalla niin paljon valmiita aiheita. Mennään muuten juuri ristiin, koska mun tavoitteena on kirjoitella tiistaisin, torstaisin ja satunnaisemmin sunnuntaisin (toki se että koneeni on hajalla tällä hetkellä mutkistaa vähän aikatauluja). Mahtavia yksityiskohtia olet keksinyt. Pitäisiköhän sitä alkaa mainitsemaan TÄMÄ ON MUN SUOSIKKI tai TÄMÄ ON MUSTA TOSI HYVÄ POSTAUS tekstiä jakaessa somessa, että ne omat lempparit saisi sitä huomiota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ♥ Tartu ihmeessä, olisi mukava lukea sunkin ajatuksia itsestäsi bloggaajana :) Iiks, koneen rikki meneminen on kyllä bloggaajan yksi pahimpia vihollisia. Toivottavasti korjaantuu pian! :) Kyllä, näin pitäisi varmasti mainita, jotta postaus saisi enemmän huomiota :D

   Poista
 4. Ihania faktoja <3 Ja nää sun asukuvat on jälleen niiiin upeat! Oottelenkin aina sulta asukuvia ihan innoissani, nää on niin kauniita aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka ihana kommentti, kiitos ♥ Sultakin oottelen aina asukuvia, sillä sun tyyli on juuri ihanan tyttömäinen ja naisellinen samaan aikaan :)

   Poista
 5. Tää oli tosi kiva postaus! Samaistun täysin tohon "höpöttäjä ei näköjään ole hiljaa edes kirjoittaessaan" -kohtaan :D Mut toisaalta mikäs siinä, ite ainakin just tykkään lukea sellasia blogeja mistä löytyy tekstiäkin kunnolla.

  Ja hei linkkaa muutama sun lempparipostaus, jotka ei oo saanu niin paljon katselukertoja ku sun mielestä ansaitsis, mua nimittäin kiinnostaa tietää että mistä sun postauksista ite tykkäät eniten :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mukava etten ole ainoa höpöttäjä :D Itse rakastan kanssa blogeja, joissa tekstiä on paria riviä ennemmän :)

   Noita mun lemppareimpia on mun pohdinta -postaukset, jotka pääasiallisesti saavat vähiten katselukertoja. Ehkäpä suurin osa oikeasti kaipaa niitä lyhyempiä tekstejä ;D Ne tosin saavat hyviä ja pitkiä kommentteja, joten ainakin postauksen avaajien kesken herättää haluamallani tavalla muidenkin ajatuksia :)

   Mun viimeisin lemppari postaus tekstin osalta oli tämä, joka ei saanut melkein puolia yleisimmistä katselukerroista:
   http://anenblogi.blogspot.fi/2016/11/elama-on-valintoja-vs-kaikella-on.html

   Poista
  2. Mä tykkään kans omassa blogissani eniten pohdiskelupostauksista, ja sama juttu; ne saa vähiten katsojakertoja :D Mutta toi sun linkkaama oli huippukiva, jätin sinne kommenttiakin äsken :)

   Poista
  3. Kiitos ♥ Ja veikkaan, että pohdiskelupostaukset on usein niin pitkiä, että ainoastaan murto-osa blogien lukijoista kerkeää paneutua tekstiin tai vaihtoehtoisesti etsivät niitä kuvapainoitteisia postauksia :)

   Poista
 6. Mukava postaus! :) Musta ainakin on vaan kiva, että et osaa kirjoittaa lyhyesti :D Ja ehdottomasti pointsit sulle kommentteihin vastaamisesta, niin uusissa kuin vanhoissa postauksissa. Se on näin lukijan näkökulmasta oikeesti tosi kiva juttu, mutta valitettavasti ei yhtään itsestäänselvyys.

  Ihania kuvia myös btw! Tuttuja maisemia vilahtaa taas, tällä kertaa ei oo nykyiset kotikulmat vaan edelliset ;D Välillä on kyllä vähän ikävä Hatanpäälle, koska Arboretum on vaan niin ♥

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erika ♥ Se on varmasti makukysymys, että tykkääkö blogissa olevan paljon vai vähän tekstiä ja että onko enemmän kuva - vai tekstipainoitteinen :D Mukava kuulla, että sä tykkäät pidemmistä kirjoituksista :) Kommentteihin vastailu ei kyllä todellakaan ole itsestäänselvyys, mutta se on itselleni tärkeä osa-alue bloggaamisessa, sillä todellakin blogien lukijanakin tiedän sen merkityksen itselleni :)

   Hih, hauska kuulla olevan taas tuttuja maisemia sulle :) Aika paljonhan mun blogissa on joko kuvia vilahdellut Härmälänrannasta tai tuolta Arboretumin alueelta :D Tuut joskus mukaan esittelemään mulle vielä paremmin tuota aluetta, sillä mä oon tuossa kartanon alueella, ruusutarhan alueella ja sitten siinä paviljongin tykönä ainoastaan osannut käydä :D

   Poista
 7. Heii olipa kiva postaus! :) Aika moneen kohtaan pystyn myös itse samaistumaan. Etenkin tuo seiska kohta, parasta on juuri vuorovaikutus <3 Siksi vastaan aina kommentteihin + arvostan kovasti kun ihmiset ovat lukeneet postaukseni ja haluavat vielä kommentoida sitä :) Täällä on kans yks toinen joka ei osaa kovin lyhyesti kirjoitella, aina pitää vääntää romaani aiheesta kuin aiheesta haha :D Ps. Upeita kuvia susta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Mukava kuulla, että löytyi samaistuttavia asioita :) Veikkaan, että todella usealle tuo vuorovaikutus on suuressa osassa koko hommaa ja se yksi suurimpia syitä blogata! Mun mielestä pienelläkin kommentilla voi niin nopeasti piristää toisen päivää, mutta ajatuksella kirjoitettu kommentti synnyttää oikeata keskustelua aiheesta :) Romaaneiden kirjoittelussa ei ole mitään vikaa ;) Kiitti ihana ♥

   Poista
 8. Itse olen vasta niin alussa tässä blogimaailmassa niin mitään tiettyä tapaa ei ole tainnut vakiintua, enhkäpä jo ensi vuonna. Sinun listassa seitsemän on olematon omassa blogissani niin ihmekös kun tuntuu tämä yksin bloggaaminen. Niinhän se on että alussa kaikki on vaikeaa mutta mitä enemmän, sitkeästi ja kauemmin tekee, sitä helpommaksi se tulee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Ne omat tavat blogimaailmassa muotoutuvat pikkuhiljaa ja saattaa sullakin olla jo tiettyjä juttuja, joita et edes ajattele tavoiksi :) Sun täytyy pyrkiä tuomaan blogia enemmän esille sen aiheesta mahdollisesti kiinnostuneille, jokainen blogi löytää ajansaatossa ne vierailijat :)

   Poista
 9. Tosi kiva postaus! Näitä oli mielenkiintoista lukea :) tekisi mieli ottaa itsekkin haaste vastaan ;)

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista