Välimatkaa 111km - plussat ja miinukset

Mun pitäisi oikeasti yrittää pakata jälleen kerran mun matkalaukkua, tällä kertaa parin kuukauden tauon jälkeen Tamperetta varten. Hassua ajatella, että edellisestä visiitistä on jo niin kauan aikaa, koska tänä aikana mun on ollut useamman kerran ollut tarkoitus sinne lähteä, mutta aina on tullut jotain muuta. Sopivasti löysinkin edellisen kerran kuvia koneelta selatessani. Käytiin kiertelemässä tuolla Vapriikin alueella syys-lokakuun vaihteessa ja nyt vasta kolahti, että siellä tulee olemaan ihan täysin erilainen vuodenaika verrattuna näihin kuvien syksyisiin maisemiin. 
Tämän postauksen aiheena ei kuitenkaan ole tuo luonnollinen muutos säässä vaan asiaa parisuhteesta ja erityisesti sellaisesta parisuhteesta, jolla on välimatkaa 111 kilometriä. Mä en tiedä onko se tullut kovinkaan selvästi esille blogissa, että mulla ja S:llä on kyseinen määrä etäisyyttä arjessa mun asuessa Porissa ja hänen Tampereella. Meillä on koko suhteen ajan ollut välimatkaa, aiemmin hieman pienempiä lukuja 50 ja 71, mutta kokoajan luku on kasvanut tuohon satasen päälle. Ja kolme vuotta ollaan näitä eri pituisia etäisyyksiä kestetty tai meidän tapauksessa otettu niistä irti. Me molemmat nautitaan todella paljon myös omasta ajasta, joten meille tämä etäisyys ei ole ollut mikään suuri ongelma. Mutta parisuhteen välimatkalla on ne hyvät ja huonot puolet, joista ajattelin omia mietteitäni tulla kirjaamaan. 
Aloitetaan niillä hyvillä puolilla etäisyydessä tai 'kaukosuhteessa' niinkuin jotkut asian ilmaisisivat. Tuo edellä mainittu oma aika on ehdottomasti niitä isoimpia hyviä puolia, sillä ollaan molemmat niin totuttuja tekemään asioita itsenäisesti ja omassa rauhassa. Mä välillä pidemmän näkemisen jälkeen oikeasti jo odotan sitä hetkeä, kun toinen ei istu vieressä häiritsemässä raskaalla hengityksellään ja kiinnittämässä huomiota jokaiseen pieneenkin liikkeeseen. Koska olen tosiaan tottunut siihen, että tiettyjä juttuja voin tehdä ihan rauhassa, en osaa keskittyä samallailla S:n olevan samassa tilassa. Esimerkiksi bloggaaminen ei meinaa luonnistua silloin yhtään. Ja yksi ärsyttävin asia, minkä olen myös huomannut, että en osaa suorittaa kauneudenhoitoon liittyviä asioita meidän näkemisten aikana ja iho melkein huutaa kosteutusta ja kuorintaa päästessäni takaisin omaan aikaani. 
Toinen ehdoton hyvä puoli on se, että siitä yhdessä vietetystä ajasta osaa ottaa aivan erilailla kaiken irti. Tai no nykyään nähdään sen verran useammin ja pidempiä aikoja, että aika arkiseksi on näkemiset muuttuneet, mutta lyhyemmillä näkemisillä se pitää vielä paikkansa. Yhteisiä leffailtoja kotona ja ravintoloissa syömässä käymistä sisältyy melkeinpä aina meidän nähdessä, sillä ne ovat mukavaa yhteisen ajan viettoa. Tietenkin näitä voisi hyvin tehdä arkipäiväisemmässäkin suhteessa, mutta kuten sanoin, jotenkin helpompi laittaa se yhteinen aika merkkaamaan enemmän. 

Itseasiassa mä olen jo monta vuotta sitten sanonut, että mulle kelpaisi hyvin mies, joka ei olisi arjessa joka päivä läsnä. Mulla on kehkeytynyt aivan liiaksi ne sellaiset omat tavat tehdä asioita esimerkiksi kotona, että jos se kokonainen arki pitäisi jakaa jonkun kanssa, luultavasti sekoaisin ihan täysin. Yksi yleisimmistä kinastelun aiheista S:n ja mun välillä tapahtuukin hänen halutessaan tiskata mun luona ja mä en kestä, jos mun astioita ei pestä mun tavalla. Mun on aina pakko itse käydä ensin laittamassa vesi altaaseen omalla tavallani ja tiskauksen jälkeen käyn siirtelemässä kuivuvat astiat tiettyyn järjestykseen astiakaapissa, koska S ei vaan ole oppinut useasta sanomiskerrasta huolimatta. Ja tämä tosiaan oli vain yksi esimerkki lukuisista samanlaisista outouksista, joista en vain pysty joustamaan ja, joista kinastelu vie aikaa kaikelta mukavammalta. 
Huonona puolena toisaalta on se, että toisen kanssa ei voi jakaa ja muokata yhteiseksi sitä arkea. Tietenkin Whatsapp laulaa päivittäin satoja viestejä melkeinpä sisältäen jokaisen vessassa käynnin ja haukatun suupalan, mutta ei se ole sama asia kuin livenä todistaa arkea yhdessä. Ja kohdatessaan jonkin riemastuttavan asian, saattaa joutua odottamaan useamman minuutin, jopa useamman tunnin saadakseen toiseen yhteyden kertoakseen sen. Tästä toimii hyvänä esimerkkinä, kun katseltiin molemmat omissa kodeissamme samaan aikaan Euroviisujen semifinaalia ja jokaisen esityksen jälkeen lähetettiin viestillä mielipide siitä esityksestä. Arvatkaa tuliko siinä samallailla keskityttyä katsomiseen, kun joutui keskittymään viestin kirjoitukseen sen sijaan, että olisi katsoessaan ohimennen kertonut ajatuksensa sen kummempaa herppaantumista. 
Toisena huonona puolena on se, että tulee paljon helpommin hylättyä kaikkea muuta elämässään saadakseen aikataulut sopimaan. Pakolliset menot ja työvuorot yms. on asia erikseen, mutta kalenteriin merkitsemättömiä asioita tulee mielessään siirtäneeksi kokoajan eteenpäin. Mä olen siirtänyt kirppispöydän varaamistakin jo useamman kuukauden, koska mun täytyisi kuitenkin sille kokonainen viikko omistaa pöydän järjestelyn ja tavaroiden lisäilyn merkeissä. Samasta syystä myös lääkäriajan varaaminen on ollut iso kynnys, ettei se vaan osuisi sellaiseen päivään, kun meillä olisi ainoa mahdollisuus nähdä, vaikka tiedän, ettei muutaman kymmenen minuutin lääkärikäynti vaikuttaisi näkemiseen. 
Hyvistä ja huonoista puolista riippumatta mä koen itselleni sopivimpana vaihtoehtona parisuhteen, jossa sitä etäisyyttä ja omaa aikaa on sen yhteisen arjen vastapainoksi. Ja mä nautin todella paljon siitä, että voi tuntea olonsa kotoisaksi kahdessa eri kaupungissa ja kahdessa täysin erilaisessa asunnossa. Pori on se mun oma tuttu ja turvallinen kotikaupunki ja Tampere puolestaan se uudempi tuttavuus, johon huomaa joka kerta ihastuvansa enemmän ja, josta löytää uusia puolia jokaisella vierailulla. Kuitenkin, vaikka tilanne on tällä hetkellä omaan mieleeni täydellinen, ei koskaan voi tietää mihin elämä seuraavaksi johdattaa ja tulevaisuuden kannalta tilanne ei voi olla tälläinen lopullisesti. Onneksi kaikki selviää aikanaan. 

Ihanaa alkavaa viikkoa! ♥ 

Kuvat: S
Kuvauspaikka: Vaprikkii, Tampere

16 kommenttia

 1. Ihana teksti sulta!♥ Oma aika on oikeesti tosi hyvä juttu parisuhteessa, sillä jokainen meistä kaipaa ihan varmasti sillontällön omaa rauhaa ja omia juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Omaa aikaa tarvitsee kyllä jokainen välillä, osa enemmän ja osa vähemmän :)

   Poista
 2. Ihana lukea sun ajatuksia kaukosuhteesta, kun itselläkin suhde venähti tosiaan sen 300 km. :D Oon niin samaa mieltä monesta asiasta! Tykkään kanssa olla omissa oloissani ja se toisen kohtaaminen tuntuu erityisen ihanalta, kun pieni tauko ollut välissä. Tottakai tota kilometrimäärää vois kuitenkin vähän laskea.. :D

  Ihanaa alkavaa viikkoa sullekin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Teillä tuota etäisyyttä on pikkasen enemmän, mutta mukava kuulla sun olevan samaa mieltä osasta asioita :) Pienempi kilometrimäärä takaisi ainakin lyhyemmän matkustusajan toisen luokse :D Meillä itseasiassa S:n kanssa alkoi tämä etäisyys myöskin Raumalta, jossa siis itse kävin koulun vuoksi ja silloin pystyttiin enemmän näkemäänkin :D

   Poista
 3. On niin jännä lukea kokemuksia ja pohdintaa jostain, johon ei voisi itse ikimaailmassa samaistua. Mä olen ollut paremmasta puoliskosta erossa pisimmillään kahden viikon ajan(intti) meidän seitsemän vuoden parisuhteen aikana, nykypäivänä pari päivääkin tekee tiukkaa. Toisaalta sehän on tavallaan sama fiilis ja yhteensopivuus, mutta eri ääripäissä, siinä missä me ei osata olla erossa toisistamme kahdeksaa tuntia pidempään, teillä toimii kaukosuhde paremmin kuin monilla muilla koskaan! :) Pakko kyllä nostaa hattua, sillä toimiva kaukosuhde tuntuu olevan enemmänkin poikkeus kuin sääntö nykypäivänä ja se vaatii hurjan määrän sitoutumista, luottamusta ja rakkautta toimiakseen. Toivottavasti teillä toimii kaikki mitä mainioimmin tulevaisuudessakin, jospa teidän tiet päättyisivät vielä samaan osoitteeseen, tai edes vähän lähemmäksi <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Mukava kuulla juurikin melkoisesta ääripäästä ja vähänkö ihanaa, että teille tuo muutamakin tunti on aivan liian pitkä aika näkemättä :) Ihmisiä on paljon erilaisia ja toisille se kokoaikainen läheisyys on paljon parempi vaihtoehto, kun taas meillä se oma aika tulee niin luonnostaan. Tietenkin eri ihmisen kanssa asiat voisivat toimia eri tavalla, mutta meillä kahdella tämä juurikin toimii hyvin näin :D Kaukosuhteet eivät todellakaan ole helppoja ja vaativat noita mainitsemiasi asioita sekä lukemattomia kompromisseja :D Kiitos ihanista sanoista ♥

   Poista
 4. Munkin on nostettava sulle hattua! Mä rispectaan kaikkia kaukosuhteessa eläviä! Itte oon kokeillut kaukosuhdetta, mutta homma kaatui, ja nyt ihan saman katon alla asutaan. Ihana teksti ja upeita kuvia susta jälleen, oot niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Kaukosuhde ei tosiaankaan ole helppo ja ei sovi kaikille ihmisille/ihmissuhteille. Ikävä kuulla, että kaukosuhde kaatui omalla osallasi, mutta nyt sulla on ihana mies ja yhteinen koti ♥

   Poista
 5. Olipa mielenkiintoinen postaus :) Hatun nosta kaikille kaukosuhteessa eläville, itse en ikinä pystyisi enkä osaa oikein samaistuakaan tähän postaukseen, kun itsellä menee se toisen läheisyys paljon enemmän oman ajan edelle :) Muutettiin 2kk seurustelun jälkeen yhteen ja meille se oli paras keino, hienoa, että tekin ootte löytäneet teille sopivan ratkaisun :)
  Tosi ihania kuvia muuten ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Jokaisella parisuhteella on ne omat ratkaisunsa, mitkä tuntuvat hyvältä :) Meilläkin varmasti, jos oltaisiin päädytty suhteen alussa muuttamaan yhteen, olisi tilanne täysin erilainen.

   Poista
 6. Awesome outfit, you look amazing! :D I love your boots!*
  Great blog! I'm following you! Follow back? ***
  http://omundodajesse.blogspot.pt

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen postaus :) Mä puolestani pystyn samaistumaan tähän melko hyvin, sillä mussa on paljon sitä omaa tilaa kaipaavaa ja omasta rauhasta nauttivaa luonnetta. Muistan jo teininä ajatelleeni katsellessani Sinkkuelämää, että mäkin haluaisin sellaisen järjestelmän kuin Carriella - ihana mies löytyy elämästä, mutta molemmat pitää kuitenkin omat asunnot jne :D

  Erika

  PS.Tosi kivoja kuvia tässä kuvituksena ♥ Oot kauniina ja on tää Tamperekin vaan täynnä ihania paikkoja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mukava kuulla, että joku pystyy tähän myös samaistumaan :) Jokaisella on oikeasti ne omat juttunsa, joita suhteelta kaipaa. Carriella oli kyllä sarjassa samanlaisia ajatuksia oman tilan ja ajan halusta sekä tietenkin muutenkin hieman tavallisesta poikkeavia parisuhteen määritelmiä :)

   Tampereella on kyllä todella paljon kauniita paikkoja ja Härmälänrannassa oli älyttömän kauniit valot ♥

   Poista
 8. Mun mielestä kaukosuhde on toimiva suhde ja itse voisin olla sellaisessa jonkin aikaa, kunhan tulevaisuudessa olisi mahdollista asua yhdessä :) Esim. haaveilen kovasti työharjottelusta ulkomailla ja sellaisen ajan kestäisin, koska unelmien eteen pitää tehdä uhrauksia. Mutta kyllä mä rakastan jakaa mun arkea Joonaksen kanssa <3 Vaikka asutaan yhdessä, niin me ei nähdä niin usein kuin ihmiset ehkä luulee :D Vaikka vietetään paljon aikaa yhdessä, niin teen niin paljon iltatöitä, että voi mennä monta päivää ettei nähdä ollenkaa paitsi kun nukutaan yhdessä. Mun mielestä suhtessa pysyy sellainen jonkinlainen alkuhuuma aina päällä kun ei näe kokoajan toista vaan ikävöi ja sitten kun näkee parin päivän jälkeen on fiilis ihan erilainen. Tiiät varmaan mitä tarkoitat :) Mutta todella hyvä ja mielenkiintoinen postaus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Niina ♥ Kaukosuhde voi todellakin toimia, jos tulevaisuudessa voi kuitenkin nähdä sen yhdessä asumisen mahdollisuuden :) Tuollainen suhteen hetkellinen muuttuminen kaukosuhteeksi on erittäin toimiva ja hyväksi suhteelle, jotta omista unelmistaan ei tarvitse luopua. Haha, joo eihän se yhdessä asuminen tarkoita sitä, että kerkeäisi viettää toisen kanssa päivittäin runsaasti aikaa :D Ja joo tiedän mitä tarkoitat! ♥

   Poista