Kävelyllä merten päällä

Lauantaiaamuna nauttiessamme aamukahvejamme selasin samalla Facebookia ja eteeni ilmestyi Satakunnan Kansan artikkeli, jossa kerrottiin pienestä ilmastollisesta ihmeestä. Yyterin lähistöllä merivesi oli laskenut niin matalalle, että oli mahdollista kulkea kävellen merenpohjaa pitkin Munakarille, joka on pienehkö saari n. kilometrin päässä Yyterin rannasta. Laitettiinkin siltä istumalta vaatetta päälle ja suunnattiin tuonne rantaan. 


Meidän lisäksi muutama muukin oli päättänyt kuluttaa lauantainsa ulkoilemalla raikkaassa meri-ilmassa. Käveltiin eka Yyterin rantaa pitkin reilut pari kilometriä tuonne särkän alkuun, josta aukesi tuo väylä saarelle. Pari päivää aiemmin sinne oli päässyt todella vaivattomasti ilman, että kumisaappaisiin olisi pitänyt varautua ja väylän alku olikin erittäin helppokulkuista vaikkakin kivistä. Puolivälissä matkaa saikin jo hieman katsoa askeliansa, sillä askeleet tuli osua pienille kasoille kiviä. Ja harmiksemme loppua kohden oli vettä kerennyt kerääntymään niin, että seuraavalle kivelle olisi saanut loikata aikamoisen matkan, joten käännyttiin takaisin päin. Muuten olisi varmasti voitu jatkaa matkaa, mutta S:llä oli ainoastaan lenkkarit, jotka kastuessaan ei olisi kovinkaan mukavat olleet sekä mukana olleet puhelimet ja kamera eivät olisi kovinkaan olleet turvassa tippumiselta loikkauksien aikana. 

Tuo oli kuitenkin kokemuksena oikein mahtava vaikkei ihan perille saakka päästy. Mukavinta oli huomata, että juroina pidetyt porilaiset juttelivat tuolla keskenään tuntemattomillekkin. Keskustelunaiheina olivat pääasiassa koko tämä luonnonihme, sää muutenkin sekä se, että missä vaiheessa kannattaa kääntyä ellei kumppareita ollut jaloissa. Ja tietenkin tien antaminen rivakammin liikkuville. Ja useat tietenkin ikuistivat matkaansa merten keskellä ja takana tulevat rauhassa odottelivat eivätkä ängenneet kuviin. Kyl Poris vaa o nii mukavaa ja mu pori o kaunis ♥

Onneksi blogini ei ole millään tavalla muotiblogi, sillä ulkoiluvaatteeni eivät kyseistä kategoriaa täyttäisi. Aika yllättävän nopeasti päästiin kotoa lähtemään, vaikka tuota yhtä saa aina odottaa ikuisuuden. Koska oltiin merelle menossa, aattelin siellä tuulevan jonkinverran, joten lämmin takki, pipo, hanskat ja muhkea huivi olivat välttämättömät. Kengiksi valikoin tukevat gore-tex kengät, jotka ei haittaa, vaikka vähän kastuisivat ja jotka eivät ole liukkaat märillä kivillä. Meikkiäkään tuolla ei kaivattu ja hiuksien letittäminen piti ne poissa tieltä. Muoti voitiin jättää väliin mukavuuden tieltä ja sitä mun oloni oli koko parituntisen ulkoilun ajan; mukava. 
Olen blogissa varmaan miljoonat kerrat kertonut meren olevan itselleni tärkeä ja siksi tämä kokemuskin nousi nopeasti yhdeksi tämän vuoden parhaimmista. Mä nautin kyllä juuri tälläisistä ihan pienistä jutuista elämässä ♥

Miten teidän viikonloppu sujui? ♥

Ps. Käykää lisäilemässä kysymyksiänne tänne

16 kommenttia

 1. Voi miten upean ja ainutlaatuisen näköiset misemat! :) Ps. Mä kyllä tykkäsin sun vaatteista, toi takki on ihana :D

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Tuo takki on kyllä omaan mieleen kanssa, sillä olin sen jo kirppiskasaan hylännyt ja uudestaan rakastuin siihen nyt :)

   Poista
 2. Onpa kauniin näköinen paikka! :) Mä itse myös tykkään kovasti merestä ja sen lähellä oleminen rauhoittaa mua, joten tuollainen paikka kyllä kiinnostaisi <3 Harmi kun on vähän turhan kaukana :D Ja hei, kun mä lähden ulkoilemaan niin ei ulkonäöllä saatika vaatteilla paljoon ole väliä ;) Kunhan on mukavat ja lämpimät vaatteet niin se on pääasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaunis paikka ja ihana päivä siellä muutenkin :) Meri osaa kyllä rauhoittaa ja sen äärellä voisi viettää useammankin hetken ♥ Joo ei kyllä oikeasti ole ulkonäöllä väliä ulkoilemaan lähtiessä :'D Mukavuus on ehdottomasti ulkonäköä tärkeämpi seikka :)

   Poista
 3. ompa hienon näköistä, aika jännä miten vesi onkin laskenut noin paljon!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Oli oikeasti melko jännää! Muutenkin meillä on Porissa ollut vesi todella matalalla, mikä on ihan keskustassakin näkynyt joessa, joka virtaa lähellä :o Mutta niin taitaa olla muuallakin päin Suomea :D

   Poista
 4. Oi miten kaunis paikka<3 jännä miten vesi on laskenut noin paljon, tuollainen olisi kiva kokea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kaunis paikka ja tuonne saarelle saakka toivottavasti joskus pääsisi käymään ♥ Hieman erikoisempi kokemus todellakin tuo veden alhaisuus! Ehdottomasti kokemuksen arvoinen :)

   Poista
 5. Oi varmasti kiva kokemus tollainen! Tosi nätit maisemat näyttää olleen :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Oli kyllä todella mukava kokemus ja maisemat erittäin kauniit :)

   Poista
 6. Hieno ilmiö, ja jännä ilmiö että merivesi oli noin alhainen, harvoin tuollaista tapahtuu...hyvä että menit tsekkaa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä pakko käydä katsomassa, sillä tosiaan melko harvinaista meriveden oleminen noin alhaalla! :)

   Poista
 7. Whaat olipas hassu ilmiö! :o Aikas kiva ja selkeesti porilaisia yhdistävä kokemus ;) Ihania maisemia, ja jotenkin hauskan näköistä, kun noi kivet pilkottavat tuolta matalasta vedestä!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ♥ Yyterissä on aina ihania maisemia ;) Mutta ihan mahtava kokemus ja oon tosi iloinen, että päästiin lähtemään katsomaan :)

   Poista