Joutsenia Otanlahdella

Nyt olisi luvassa jatkoa meidän Rauman reissun kuville. Edellisessä postauksessa keskityin kertomaan meidän päivästä Raumalla sekä kuviin Vanhasta Raumasta. Tänään luvassa olisi hieman kuvapainoitteisempi postaus Otanlahdesta, jossa haluttiin myös vierailla ihailemassa merta ja rantaa. Jos joskus Raumalle matkustaa, niin nämä kaksi kohdetta on ne ehdottomat! 

Tuo Otanlahden ranta on juurikin se paikka, jossa juhannuksena oli RMJ. Muutenkin tuolla on kesäaikaan paljon aktiviteettia. Löytyy leirintäalue, leikkipuistoa, uimarantaa, maauimala (joka ei ole hetkeen ollut käytössä..), upeaa merimaisemaa sekä kesäisin kahvilaa ja terassia lähistöllä. 

Meidän onneksemme tuolla oli aivan rannan tuntumaan saapunut joutsenperhe, joista sain otettua kauniita kuvia. En ole useampaan vuoteen törmännyt näihin upeisiin lintuihin, joten tämä oli ihana yllätys. Pyrittiin olemaan mahdollisimman hiljaa, ettei häirittäisi lintuja ja muutaman kuvan jälkeen siirryttiinkin ihailemaan niitä pienen matkan päähän kallioille istuskelemaan. Siinä oli selkeästi kaksi aikuista joutsenta sekä neljä tämän kesän poikasta. 

Itse olen tuolla Otanlahdessa käynyt aiemminkin ottamassa kuvia blogiin, mutta siellä on tullut myös vietettyä paljon aikaa opiskelija-aktiviteettien kanssa. Meillä oli aiemmin tapana mennä syksyn aluksi viettämään ekavuotisille ohjelmaa Kuuskajaskariin, mutta myöhemmin siirrettiin se päivä tuonne Otanlahteen. Siellä on meinaan hyvät mahdollisuudet pelailla rantafutista sekä rantalenttistä. Paikkaan liittyykin siis todella paljon muistoja opiskeluajasta, mutta myös S:n kanssa vietetystä ajasta.

Vaikka mä haaveilen usein ulkomaanmatkoista, on mun mielestä kotimaanmatkailu ihan yhtä avartavaa. Oon nuoresta saakka matkustellut perheen kanssa ympäri Suomea. Talvisin auton nokka kääntyi kohti Lappia ja kesäisin kohti Saimaata ja Itä-Suomea. Ja siitä mä kyllä olen kiitollinen, koska olen saanut tutustua kotimaan rikkauksiin ja erilaisiin kulttuurikohteisiin maan sisällä. Mua harmittaa niiden puolesta, jotka eivät ole muutamaa kymmentä kilometriä kotikaupunkiaan kauempana ole Suomen sisällä matkustanut, koska Suomessakin on niin paljon upeaa nähtävää. Naureskeltiin tuossa yhtenä päivänä, kuinka ironista on, että joku on voinut matkustaa yli kymmeneen maahan, mutta on vieraillut vain muutamassa kaupungissa Suomessa. Tietenkin Suomessa muihin kaupunkeihin matkustelu voi tulla yhtä kalliiksi kuin ulkomaanmatka, joten ymmärrän kyllä senkin. Omana haaveena olisi joskus päästä asuntoautolla kiertämään kunnolla Suomea pysähtyen eri paikoissa ja tutustuen oikeasti omaan kotimaahan vielä entisestään. 

Mitä mieltä te olette kotimaan matkailusta? :)

Kuvat: Ane, S.
Kuvauspaikka: Otanlahti, Rauma

18 kommenttia

 1. Hienoja kuvia ja tuolla on muutenkin kyllä tosi kauniin näköistä!
  Suomessa on kyllä kiva matkustella.. ois kiva päästä vielä joskus Lappiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuolla on kyllä aina kaunista, talvella tai kesällä ♥ Suomessa on kyllä ihanaa matkustella ja Lappi on aina lumoava :)

   Poista
 2. Upea kuva siusta toi viimenen <3 niin intensiivinen katse :>

  VastaaPoista
 3. upeita kuvia!:) Ite tykkään kierellä paljonkin suomessa, pitäs vielä enemmän kiertää kun mitä kerkeää, lappiin varsinkin ois joku syksy ruskaan aikaan päästävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kiva kuulla, etten ole ihan ainoa, joka tykkää Suomessa kierrellä :) Lappi on kyllä kaikkina vuodenaikoina mieletön paikka vierailla :)

   Poista
 4. Rauma on kyllä ihana kaupunki! Ja nää sun kuvat kyllä tuo esiin sitä sen ihanuutta ja monipuolisuutta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Rauma on kyllä kaunis ja monipuolinen kaupunki :)

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Mun mielestä kotimaan matkustelu on vähän aliarvostettu juttu, joka kiinnostaa ainakin itseäni kovasti :) Tottakai on mahtavaa kierrellä maailmallakin ja tutustua ihan uudenlaisiin paikkoihin, ihmisiin ja kulttuureihin, mutta kuten sanoit, Suomessakin on paljon upeeta nähtävää. Vielä on mullakin monia kaupunkeja kokonaan näkemättä täällä :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se todellakin on aliarvostettu! Kukaan ei samallailla tunnu hehkuttavan viikonloppureissuaan esim. Kotkaan kuin esim. Pariisiin :D Mullakin on vielä paljon nähtävää niin Suomessa kuin maailmallakin ylipäätänsä :)

   Poista
 6. Todellakin kannatan kotimaassa matkailua! Suomesta löytyy vaikka miten upeita paikkoja nähtäväksi ja koettavaksi, just joku asuntoautoreissu olis supersiisti! Ja mielenkiintoisia paikkoja voi löytää jopa ihan läheltä omaa kotiseutuakin, harva vain on tutustunut lähialueen tarjontaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ihan tosi, että myös omalta lähiseudulta löytyy paljon kaikkea tutustumisen arvoista! Kaikkialla on jotain kaunista nähtävää, jos vain vähän viitsii tutkia :)

   Poista
 7. Ihania maisemakuvia ja ihana sinä! <3 Mie olen oikeastaan käynytkin tuolla leirintäalueella kääntymässä - ei muistettu perheen kanssa, että Rauman meren juhannuksen jälkeen se on aivan kaatopaikka :D Ne työnsi pyöräkuormaajalla siellä roskia eteenpäin.. Olisi kiva vierailla siellä kyllä ihan kunnolla, koska tuo on todella kaunis paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Tuo on kyllä todella kaunis paikka, mutta RMJ:n aikaan ja pari viikkoa jälkeen ihan kamalassa kunnossa! Ei varmasti ole ollut kaunis näky teidän siellä käydessä :D Yllättävää on kuitenkin, että se saadaan melko nopeasti takaisin entiselleen ja harvemmin sieltä mitään ylimääräisiä roskia löytyy :) Kannattaa kyllä ehdottomasti käydä uudemman kerran, jos Raumalle eksyy ;)

   Poista
 8. Pitäisi kyllä kierrellä enemmänkin paikkojan ihan täällä koto-Suomessa, sillä sitä tulee oikeesti tehtyä ihan liian vähän :/ Suomessa on kuitenkin todella paljon nättejä paikkoja♥ Ihania kuvia tässä postauksessa, ja teillä kävi todella hyvä tuuri, kun no joutsenet tulivat noin lähelle uiskentelemaan <3 :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Oli kyllä ihana yllätys nuo joutsenet ♥ Suomessa on kyllä tosiaan paljonkin upeita paikkoja, mutta oikeasti ilman kunnon syytä sitä harvemmin lähtee vieraseen paikkaan tutustumaan :/ Ulkomaille pääsee niin paljon helpommin ja periaatteessa edullisemmin, että se on paljon yleisempää matkustelua :D

   Poista
 9. Oot ottanut kyllä tosi kivoja kuvia <3 Joutsenet on niin kauniita ja myöskin tuo paikka näyttää kauniilta :) Itse oon myös reissannut paljon kotimaassa ja tykkään enemmän matkustaa ulkomailla :)Mutta välillä on kiva tehdä reissuja myös täälläpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Joutsenet on kyllä kauniita ja mä olin kyllä innoissani nähdessäni niitä monen vuoden jälkeen :) Ulkomaille matkustaminen tietysti on ihan erilainen kokemus, ja haluaisin itsekin useammin, mutta matkailu ylipäätänsä on aina mukavaa :)

   Poista