Asuja elokuulta

Multa on pyydetty enemmän tyyliin liittyviä postauksia Tyylimatka -postaussarjan jälkeen, mutta samanlaista sarjaa on vaikea toteuttaa vuosien loppuessa kesken. Mä en puolestaan myöskään ole osannut kirjoittaa pelkkää yhtä postausta keskittyen yhteen asuun, vaikka 'asukuvia' mulla tulee säännöllisesti blogin puolelle. Päädyinkin itselleni sopivaan ratkaisuun, jossa yhdistän asukuvapostaukset ja tyylimatkan tuomalla jokaisen kuun alussa pohdintoja edeltävän kuukauden asuista. Tällä kertaa siis olisi luvassa enemmän juttua kaikista asuista, jotka blogin puolella ovat näkyneet elokuun aikana. Näin saan mielestäni yhdistettyä sopivasti asukuva -hömpän yhteen postaukseen ja jatkossa kuvat seikkailevat muuten niissä arjesta ja pohdinnoista koostuvissa postauksissa. 


 Kengät/Nelly shoes // Hame, toppi/NewYorker // Laukku/H&M

Tästä asusta kirjoittelinkin jo hieman tässä postauksessa, mutta kertaus on opintojen äiti. Asu lähti liikkeelle uuden rakkaushameen ja vadelmanpunaisten kenkien myötä. Molemmat ovat tämän kesän uusia hankintoja, joita molempia vaatekaappi sai odotella pienen tovin. Kukkahametta olin ihastellut jo kesän alussa sen tullessa liikkeeseen myyntiin, mutta silloin en sitä vielä raaskinut ostaa. Heinäkuun lopulla onnekseni huomasin sen rekissä -70% ja sain loppukesäksi kauneimman hameen ikinä. Kenkien matka mun hellään huomaan vei melkein kaksi kuukautta tilauksesta, mutta kesäisiä, söpön värisiä ja mikä parhainta; mukavia kenkiä voi odottaa vaikka ikuisuuden. 

Kokonaisuudessaan asu on ominta mua kesäaikaan eli hulmuavaa kukkahelmaa sekä söpöjä korkoja. Mä en usein käytä ihan noin punaista sävyä kuin tässä asussa on, mutta tykästyin sen sopivan mun tummiin piirteisiin ja hiuksiin. Jos saisin jotain muuttaa asusta jälkikäteen, vaihtaisin topin johonkin toiseen valkoiseen puseroon, josta ei näkyisi niin selkeästi läpi. 

 Paita/Calvin Klein // Housut/Lindex // Kengät/H&M

Mustavalkoinen asu on hieman totutusta erilaisempi yhdistelmä mulla, sillä yleensä jokaisessa asussa on jonkinlainen väripilkku. Jännänä faktana mulla oli joskus lukiossa tavoitteena muuttaa koko vaatekaappini täysin mustavalkoiseksi, jotta kaikki vaatteet menisivät hyvin keskenään. Kuitenkin rakkauteni värejä kohtaan voitti, mutta välillä on mukavana (ja tyylikkäänä) vaihteluna pukeutua pelkkään mustaan ja valkoiseen. 

Nuo housut ovat kyllä olleet kovassa käytössä ostohetkestään alkaen, sillä mun kaikki muut housut ovat tiukkoja pillihousuja tai trikoita. Ne tuovat mukavaa rentoutta muuhun asuun, mutta yhdistettäessä kauniisiin korkoihin tulee niihin edustavampaa fiilistä. Hopeiset sandaletit valikoituivat kengiksi paidassa olevan Calvin Klein -painatuksen värin mukaisesti. Tykkäsin asusta todella paljon, sillä sen kaikki osat ovat todella mukavia päällä ja rentous yhdistyy kauniisti tyylikkyyteen. 


 Paita/NewYorker // Housut/BikBok // Kengät/H&M

Edellisestä mustavalkoisesta siirrytään takaisin mun omimmalle alueelle eli pastellisia ja vaaleita sävyjä sekä tiukkoja housuja. Mä olen aina viehättynyt yhdistämään tiukkojen housujen kanssa rennompia ja löysempiä yläosia, joten ei ole yllätys, että tuo mannapuuron värinen neuleen ja sifonkipaidan yhdistelmä päätyi valkoisten housujen seuraksi. 

Tykkään eritoten tuon neuleen selkäosan sifonkisesta yksityiskohdasta, joka tuo arkineuleeseen kaivattua piristystä. Kyseinen paita oli mulla myös näissä kuvissa. Valkoisia housuja puolestaan olen jo pari kesää metsästänyt ja päädyinkin ostamaan ne nykyisestä housujen luottokaupasta BikBokista. Muutaman käyttökerran jälkeen tosin olen pohtinut, että  olisi pitänyt ottaa seuraava koko ja lapussa lukenut 'high-waist' ei todellakaan pitänyt paikkaansa. 


Mekko, laukku, kengät, korvikset/H&M // Rannekoru/Guess, Snö of Sweden // Hiuspanta/Nelly.com

Mä harvoin lähden mukaan mihinkään lyhytikäisiin ja ohimeneviin trendeihin, mutta cold-shoulder -mekko mun oli pakko saada mekkokokoelmaa täydentämään. Tuo mekko on todella mukavaa materiaalia ja sopii ympärivuoden, sillä olkapäät saa neuletakin ta jakun alle piiloon. Yksinkertaisen mekon kanssa koruillakin on paljon suurempi merkitys kuin esimerkiksi monesta osasta koostuvassa asussa. 

Mulla oli jossain vaiheessa pitkään sellainen vaihe, että hiuspannat kuuluivat asuun kuin asuun. Tähän asuun ei pitänyt alunperin pannan jäädä, mutta meikatessa käytän aina pantaa pitämässä hiuksia pois kasvoilta ja tykästyin sen sopivan lopputulokseen. Se toi mukavaa tyttömäisyyttä yhdessä kukallisten tennareiden kanssa muuten rentoon asuun. 

***

Elokuussa kokonaisuudessa pukeutuminen oli mahdollisimman rentoa ja mukavaa. Kesäisiä vaatekappaleita tuli käytettyä mahdollisimman paljon ennen niiden siirtämistä talvivarastoon. Jokaisessa blogissa nähdyssä asussa oli vaatekaapin uutuuksia; ensimmäisen asun kengät ja hame, toisen ja kolmannen asun housut sekä neljännen asun mekko. 

Mikä oli teidän suosikkinne näistä? ♥

8 kommenttia

 1. Tuo eka asu on mun suosikki. Aivan ihastuttava!! <3

  VastaaPoista
 2. Mulla on vaikee valinta ekan ja tokan asun välillä! Toi toka on paljon enemmän mun tyylinen, tollasta ekan kaltaista asua en itselläni vois kuvitella. Mutta ehkä kuitenkin kallistun äänestämään sitä, jotenkin pidän siitä silti ja se sopii sulle tosi loistavasti :) Jotkut asut on kyllä just sellasia mihin voi tykästyä kovasti vaikkei niitä silti näkis itsensä päällä.

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan totta, että asusta voi tykätä paljonkin vaikkei itselleen sellaista kuvittelisi päälleen! :)

   Poista
 3. Kauniita asuja kaikki! :) Itse tykkäsin eniten tuosta ekasta, tuo hame on vaan niin ihana <3 Tää on kiva idea koota kuukauden asut yhteen ja kertoa niistä tarkemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Munkin mielestä on mukava koota ne yhteen, kun mulla aina olisi asiaa niistä asuista mutten koskaan tykkää muodostaa yhtä postausta yhden asun ympärille :D

   Poista
 4. Kaikki ovat ihania, mutta tällä kertaa eka vie voiton!♥ Tästä postauksesta tuli kyllä ihana ja kivasti vähän samantyyppinen kuin tosta tyylimatka-postaussarjasta!!♥ :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ensimmäinen vie kyllä helposti voiton muiden ollessa hieman rennompia ja arkisempia asuja ;) Ihana kuulla, että tää vastasi tuota sarjaa niinkuin hieman tarkoitus olikin ♥ Kiitos ihanasta kommentista ♥

   Poista