10 asiaa, joita luultavimmin ette tienneet minusta

Multa on muutaman kerran toivottu enemmän faktapostauksia ja vastaavia, joten päädyin listaamaan asioita, joita luultavimmin ette tienneet musta. Nämä kaikki ovat sellaisia juttuja, joita en ole mielestäni koskaan maininnut blogissa ellen sitten sivulauseen verran. Toivottavasti opitte jotain uutta ja hyödyllistä musta. 
1. Mua kiusattiin koulussa ekaluokalla ja jonkin aikaa ylä-asteella. Ekaluokalla kiusaajinani oli kolme tyttöä, joista yksi oli tavallaan 'pomo' ja teki kokoajan ystävineen ilkeyksiä mulle. Esimerkiksi meidän piti aina kulkea koulusta iltapäiväkerhoon yhdessä kaikkien sinne menevien kanssa, mutta usein nää lähti juoksemaan jättäen mut kävelemään yksin ja jos juoksin pysyäkseni perässä ne haukkui mun juoksevan tyhmästi ja matkivat mun muka typerää juoksutapaa. Ylä-asteella puolestaan en edes tiennyt että mua kiusattiin kunnes opettaja puuttui asiaan ja mun ystävätkin vähän naureskeli mun olevan hölmö, kun en ollut huomannut. Mä olen ihan kirjaimellisesti hymyillyt vaan leveästi kiusaajilleni, koska en vaan ollut tajunnut heidän ilkeilevän mulle. 

2. Mun ääntä kuullaan ja sivuprofiilia nähdään yhdessä jaksossa eräässä tv-sarjassa laivalta. Hieman nolottaa aina välillä uusintojen iskiessä kyseiseen jaksoon, joka on kuvattu jo melkein kolme vuotta sitten. Taustana voin kertoa, että meillä oli opiskelijaristeily meneillään ja oltiin muutama lasillinen opiskelukaverin kanssa nautittu, kun saatiin idea osallistua pikadeiteille, jotka kyseisessä ohjelmassa näkyy. Onneksi kyseisessä jaksossa nähdään useita mun koulukavereita, joten oma osuuteni ei ole ihan niin paljon saanut arvostelua koululla. 

 3. Mä olen hurjan lentopelkoinen ja olen siksi todella tarkka, millä lentoyhtiöillä suostuisin matkustamaan. Se on myös syy, miksi en ole kovinkaan matkustellut, sillä nopeasti matkojen hinnat nousisivat ja myös ajatus lentämisestä on kammoksuttava. Viimeisimmät lentomatkat menivät Suomesta lähtiessä kahdella tavalla; 1) Kreetalle mennessä join muutaman rauhoittavan shotin ennen koneeseen nousua ja 2) Kanarialle mennessä matka varattiin 30h varoajalla ja kiireellä piti hoidella monet asiat ennen matkaa, jolloin vasta koneessa istuessani tajusin joutuvani lentämään. En sitten tiedä miksi lomalta palatessa sitä lentoa en ole oikeastaan edes osannut jännittää samallailla...

4. Mulla on todella huono näkö. Tai tosi sumea näkö ja siksi olen saanut optikolta jo kymmenen vuotta sitten lasit nähdäkseni koulussa taululle paremmin. En kuitenkaan osaa niitä koskaan käyttää ja veikkaan mun näönkin huonontuneen edellisestä optikkokäynnistä. Mä kuitenkin näen omasta mielestä sen verran hyvin, että en ole sitten viittinyt... Aina silloin tällöin iskiessäni lasit silmille (yleensä silmätulehduksen takia, sillä silloin on toinen silmä aina pelistä poissa) huomaan maailman olevan hieman terävämpi, mutta liian terävä mulle, sillä pää alkaa aina särkemään silloin.

 5. Mun lapsuus on ollut melko erilainen huonolla tavalla ja ystäväni, jotka ovat siitä ajasta kuulleet usein pitävät mua vahvana ihmisenä. Mä välillä olen pohtinut sitä vaihtoehtoa, että kirjaisin niitä asioita tänne blogiin, jos vaikka jollain muulla on sama tilanne elämässään ja kaipaavat tukea siinä. Kuitenkin osa niistä on niin kipeitä asioita ja eivät ole lähelläkään positiivista, mistä johtuen en ole niiden ajatellut sopivan tänne. Ja ehkä tärkein asia miksi en niitä ole blogissa ainakaan vielä jakanut on se, etten tiedä kestäisinkö tietoa siitä, että kuka tahansa voisi milloin tahansa lukea ne asiat netistä. Pointti tässä viidennessä kuitenkin oli se, että mun lapsuus ei todellakaan ole ollut hyvä, mutta onneksi sieltä on niitä hyviäkin muistoja rutkasti ja olen sen lapsuuden takia juuri se vahva ja erinomainen minä. Ja itseäni ja muutamia ystäviäni välillä ihmetyttää, että pystyn olemaan näin positiivinen luonne kaikesta siitä huonosta huolimatta. 

 6. En ole koskaan maistanut tupakkaa eikä mua oikeastaan ole kyseinen kokeilu koskaan edes kiinnostanut. Mulla on yhden ainoan kerran ollut palava tupakka suussani kaverin sen siihen laskiessa, mutta en silloinkaan hengittänyt kyseistä pötkylää. Kirjoitin viime kesänä aiheesta oman postauksensa, mutta teitä lukijoita on tullut sen verran paljon lisää, että en usko teidän tienneen tätä faktaa. Ja tiesittekös, tällä faktalla saa nopeasti muut juomaan 'en ole koskaan' -pelissä. 

7. Blogista tai viimeistään muusta sosiaalisesta mediasta on varmasti käynyt selväksi mun olevan melkoinen kahviaddikti. Mä en kuitenkaan ole kauan osannut juoda kahvia vaan aloitin sen vasta noin neljä vuotta sitten opiskelujen yhteydessä. Silloin join ainoastaan koululla pysyäkseni hereillä kursseilla ja käydessäni ystävien kanssa kahviloissa. Pari vuotta sitten ostaessani kahvinkeittimen kotiin olen joutunut aloittamaan aamunikin kahvilla, sillä muutoin lähtee päivä käyntiin väärällä jalalla.

8. Olen todella laiska siivoamaan ja todella hyvä hamstraamaan ylimääräistä tavaraa. Mulla on nyt koko kesän ollut tavoitteena päästä ylimääräisestä eroon ja putsata koko kämppä lattiasta kattoon, jotta asunnon siistinä pitäminen olisi jatkossa helpompaa. Tällä hetkellä ollaan puolessa välissä urakkaa ja melkein kymmenen ikea -kassillista olisi odottamassa kirppareita/kierrätystä/roskista. Ehkäpä urakan jälkeen saisi bloginkin puolelle enemmän kuvia mun sisustusmausta ja kodista ylipäätänsä.

9. Muutin kotoa suoraan avoliittoon silloisen poikaystäväni kanssa, joka oli armeijassa tuolloin. Erottuamme muutin tämänhetkiseen asuntooni ja jouduin silloin vasta opettelemaan elämään oikeasti yksin. Tuo avoliitto onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi en enää koskaan muuttaisi miehen kanssa suinpäin yhteiseen asuntoon ja meillä on S:n kanssa asiat todella erinomaisesti molemmilla ollessa omat asunnot. Tietenkin nyt melkein 3 vuoden tapailun jälkeen ollaan pikkuhiljaa suunniteltu, että milloin ja miten asumiskuviot tulevat muuttumaan.

 10. Olen todella ujo ja jännitän esiintymistä, mutta ulkopuolisen on todella vaikea huomata sitä. Koulussakin pitäessäni esitelmiä, jostain syvältä sisältä valtaa sellainen itsevarman puhujan -rooli ja pystyn myös hätäisesti improvisoimaan uutta puhetta esitelmään! Ja silloin sisällä oikeasti vain tämä tyttö tärisee ja hätäilee... Mulla tulee aina esitelmiä pitäessä sellainen out of body -kokemus. Uusien ihmisten kanssa puolestaan olen todella puhelias ja höpötän minkä kerkeän peitelläkseni tuota mun ujoutta. 

Yllättikö jokin näistä teidät? Entä löytyikö samoja piirteitä? :)

12 kommenttia

 1. Faktapostaukset ovat ihania!♥ Mua on myös koulukiusattu lähes koko peruskoulun ajan. Mun kiusaaja oli kyllä erittäin pitkäjänteinen ja asialleen omistautunut, joten pointsit hänelle sitten siitä... :D Hän meinaan jaksoi kiusata mua läpi peruskoulun melkolailla yksin. Toisinaan hän sai hetkeksi jonkun muun mukaansa touhuun.

  Ai vitsit mä aloin nyt miettimään, että mikä toi tv- ohjelma on, ja mulla tulee mieleen vaan sinkkulaiva ohjelma :D Mä oon myös kahviaddikti, sillä aamukahvi kuuluu kyllä ehdottomasti aamuihin, ja miksei päiviinkin! :'D Mä oon myös esiintymisjännittäjä, mutta harmi vaan ettei mulle tuu tommosta out of body- kokemusta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Faktapostauksia on kyllä kiva lukea ja tehdä :) Kiusaaminen ei oo koskaan kivaa ja ikävää, että sulla kesti niin kauan :/ Yleensä kiusaaminen alkaakin siitä, että yksi alfa -ihminen ärsyyntyy johonkin ihmiseen ja aloittaa kiusauksen samalla yrittäen saada muutkin mukaansa :(

   Veikkauksesi osui oikeaan ;) Ja kävin tän julkaisun jälkeen ruudusta katsomassa niin kyseinen jakso tulee tässä parin viikon sisään taas telkkarista :DD Ou nou... Onneks on tarvinnut kuulla mun ääni joskus tajutakseen mut siitä ohjelmasta ::DD Kahvi kuuluu kyllä aamuihin ja ihaniin kahvilahetkiin ♥ Mulla ei peruskoulussa tai lukiossa koskaan tullut esiintymisestä mitään jännittämisen takia, mutta ammattikorkeassa alkoi toi kropasta irtaantuminen ja esiintymisten siirtyminen jollekkin alter egolle :D

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Naurahdin vähän tuolle sun huonolle näölle; mulla itselläni on kummassakin silmässä -9 ja voin kyllä sanoa että tää lähentelee jo sokeutta, ilman laseja en näe yhtään mitään :D On vaan hassua kun ihmiset joilla on miinusta noin -3 tai -5 sanovat etteivät näe mitään ilman laseja,oh my sweet summerchild... en tosin tietenkään tiedä paljonko sulla on,joten en tuomitse :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Juu, onneksi ei ihan ole niin huono näkö, mutta tosiaan normaaliin näköön verrattuna erittäin sumea ajoittain :/ Sulla onkin jo kunnolla miinuksia ja ymmärrän, että pienemmän näköhaitan valittaminen voikin naurattaa :D Mä onneksi näen ihan ookoosti ilman laseja, vaikkakin niiden kanssa olisi vähän täydellisempi näkökenttä. Enemmänkin kauas näkemiseen tarvitsen laseja apuvälineinä :)

   Poista
 3. Olipa kiva lukea tätä postausta! Kaikki ihan uusia juttuja mitä en oo tiennyt:) Ikävä kuulla, että sulla ei oo ollut hyvä lapsuus.. Kuitenkin siitä huolimatta minkälainen lapsuus on, voi ihmisestä tulla juuri sun kaltainen positiivinen tyyppi <3 Ja ootko siinä sinkkulaiva ohjelmassa tai mikä onkaan haha :D Mä oon kans lentopelkoinen, mutta silti meen millä lennoilla vaan. Oon päättänyt, että oli mun pelko mikä tahansa, niin se tosiaan ylitetään että pääsen matkustamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ♥ Oli melko vaikeaa miettiä asioita, joita en olisi aiemmin blogissa kertonut :D Mä olen sitä mieltä, että lapsuuden ei tulisi koskaan määrittää sitä, millainen ihmisestä tulee :) Ja juurikin kyseinen ohjelma on... Ihan totta, ettei oman pelon pitäisi olla esteenä matkustelulle! Ja uskonkin pystyväni joskus lentämään ihan helposti hieman tuntemmattomallakin yhtiöllä, mutta muutama yhtiö on ehdottomalla nou nou -listalla :D

   Poista
 4. Ihana postaus :D Ja toi ääni- ja profiili, voi että! Aika hauskaa mut uskon et kuumottelee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kyllähän se kuumottelee ja esim. sukulaisille oon aina haukkunut ohjelman, etteivät vahongossa sitä katsoisi ja kotona käymässä vaihdan teeveen kanavan, jos sieltä tulee ihan mikä tahansa jakso ohjelmaa :D Kuolisin varmaan häpeään, jos perhe tietäisi tai näkisi kyseisen jakson :DD

   Poista
 5. Mielenkiintoisia faktoja susta! 1, 3, 6, 8 ja 10 oli sellaisia, joihin pystyin täysin tai osittain samaistumaan :) Onpa muuten hassua nähdä niin tuttuja maisemia näissä sun kuvissa. Tuo pihakuvakin on sellainen, että jos olisin ikkunastani tuolla hetkellä katsonut, olisin nähnyt sut! :D

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, että pystyit osaan samaistumaan :) Blogissa tulee varmasti näkymään paljonkin tuttuja maisemia, kun tulee usein kuvailtua ihan tässä härmälän tuntumassa :D Sä asutkin sit melkeinpä ihan mun poikaystävän naapurissa, sillä noi pihakuvat on rapun edestä otettuja :D Laitoin muuten sulle s-postia viime viikolla, voi olla eksynyt taas sinne roskapostiin :/

   Poista
 6. Opin kyllä uutta, vaikka tunnetaankin, niin kyllä huomaa, ettei silti kaikkea tiedä toisesta edes monen vuoden tuntemisen jälkeen :)

  Olen kanssa ujo noiden esitelmien kanssa ja itsellä kyllä sanat niitä pitäessä takkuilee. Enkä myöskään osaa ottaa katsekontaktia hyvin niille ihmisille, joille pitää sitä esitelmää pitää :D . Sitten on eri asia, jos porukka on jo tuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ainahan sitä vähän oppii uutta toisesta kokoajan :) Näistäkin osa on sellaisia ettei ole varmaan kovin tullut edes puheeksi. Esitelmien pitäminen ei ole kyllä monellekkaan helppoa ja juuri nuo sun mainitsemat jutut tapahtuu varmasti muillekkin :) Tutussa porukassa esitelmän pitäminen on kyllä helpompaa :)

   Poista