Tyylimatka: 2012

Tyylimatka -postaussarjassa kuljetaan ajassa taaksepäin ja tutkaillaan mun tyylin kehittymistä virheineen ja onnistumisineen. Joka toinen perjantai ilmestyvässä postauksessa käydään yhden vuoden tyyliä läpi alkaen vuodesta 2008 aina vuoteen 2014 saakka. Postaussarjan kuvien laatu vaihtelee paljonkin kuvanottolaitteista johtuen. Koko postaussarja löytyy tagin 'tyylimatka' alta. 

Nyt olisi luvassa kuvia vuodelta 2012. Mä en suoranaisesti yhtään muista tuosta vuodesta mitään erikoisempaa, vaikka kaikki kuvien tilanteet ovatkin mielessä. Jotenkin tuntuu, ettei tuon vuoden aikana tapahtunut yhtään mitään merkittävää ja siksi se on mielessä vain yhtenä isona könttänä. Tyylin puolesta kuitenkin ollaan jo sillä puolella, millä suurinta osaa asuista vielä osaisi ajatella päällensä pienellä muokkauksella. 

1. Siitä saakka, kun olen saanut lakin, on meidän mamma halunnut vappupäivänä viedä mut lakki päässä vapputorille. Ja itse tykkään kyllä kanssa, että tuolle kolmenkympin lakille on ainakin yksi päivä vuodessa käyttöä ettei jää kaappiin pölyttymään. Muutenkin tykkään tästä asusta yli kaiken, sillä siinä on kaikki vaatteet ihan lemppareita. 2. Ja hieman arkisempaa lookkia farkkushortseissa, jotka itse katkaisin vanhoista farkuista. Ihanan rento asu, mutta en jotenkaan osaa käyttää tuollaisia shortseja ollenkaan...

3.Paahtavalla kesäkuumalla mustat wetlook -legginsit? Särkänniemeen, kuten muihinkin huvipuistoihin on pukeutuminen vähän hankalaa, kun pitää miettiä vilautusvaaraa ja mukavuutta. Tykkään kuitenkin tästä asusta paljonkin, vaikka se sopisi ehkä hieman paremmin viileemmille ilmoille. 

4. Kesäinen asu, jossa muistan tuskistelleeni kuumaa. Ei kyllä silti uskoisi, sillä hame on aivan liian lyhyt. Asu kuitenkin on aika sitä mun perustyyliä ja hieman pidemmän hameen kanssa toimisi vieläkin. 5. Linnanmäki -asua. Muistan vieläkin, että jouduin lähtemään kaupoille etsimään hieman kevyempää vaatetta lintsiä varten, kun en halunnut mennä paksuilla farkuilla helteellä. Kaupoista ei vain löytynyt yhtään mitään kivoja shortseja, joten päädyin ostamaan liehuhelmaisen mekon? Perustelin kuitenkin ostoksen itselleni hyvin ja mekko on kyllä vieläkin yksiä lemppareita arjenpelastajia. 

6. Pikkuveljen valatilaisuudessa päälle eksyi melko neutraali asu. Muistan vieläkin, kuinka jouduttiin olemaan tuolle ennen seiskaa aamulla ja silloin oli älyttömän kylmä siihen nähden, että oli heinä-elokuu. Päivää kohden kuitenkin tuli ihan auttamattoman kuuma. Ja toi asu ei palvellut kumpaakaan lämpötilaan ollenkaan. Kuitenkin asu on ihan mua ja voisinkin sen laittaa uudelleen päälle. 7. Tuo edellisessäkin kuvassa näkyvä jakku oli melkein naulattu mun päälle vuonna 2012. Tykkään tästä rennosta perusasusta eli jakku, paita ja farkut. Trendikkäät sulkakorvikset täytyi tietty itsekkin hankkia ja laatikossa ne ovat siitä saakka pölyttyneet. 

8. Hieman juhlavampaa asua sukulaisten juhlissa. Tuo oli yksi mun lemppareita mekkoja juhliin ja baariin. Tykkään kyllä juhlatyylistäni, jossa kotelomekon kaveriksi jakkua ja kauniita korkoja. 9. Sama mekko sopi sukujuhlien lisäksi vappuhulinoihin. Molemmissa kuvissa on mun hiukset niin ihanan pitkät ja rakastan varsinkin tän kuvan kiharoita ♥ Harmi vaan, että mekko ei enää menny päälle ja myin sen kirpparilla. 

10. Todella mun perustyyliä taas eli ihana paita yhdistettynä hameeseen. Kuva on otettu helmikuun alussa ystäväni synttäreillä ja mulla on etelänlomalta ihana päivetys, jota kyllä kaipaan. 11. Tälläinen asu melko usein koulussa tuli pidettyä eli farkkujen kaveriksi neuletta ja toppia. Tykkään asun värimaailmasta, vaikka sellaista ei päälläni kovinkaan enää nähdä. 

12. Ihanan klassinen asu villakangastakin ja korkojen kanssa. Kaulassani on ensimmäinen tuubihuivi, jotka noihin aikoihin tulivat ryminällä kaikkiin kauppoihin. Tuon jälkeen tuubihuiveja on kerääntynyt kaappiin useampiakin. Pukisin kyllä vieläkin talvikelille saman asun. 13. Pakko sanoa, että mä en liiemmin tykkää mesh -kankaasta ja tämä kuva vahvistaa tätä mielipidettä. Tuo mekko olisi muuten todella kiva, jos mesh -kangas olisi korvattu jollain muulla peittävämmällä kankaalla.

Vuonna 2012 näiden kuvien ja muistikuvien mukaan mun tyyli koostui:
○ Klassisista kappaleista varsinkin takeissa
○ Pitkistä hulmuavista hiuksista
○ Jakut saapuivat mun vaatekaappiin
○ Paljon hameita/mekkoja

Yleisesti ottaen vuonna 2012 vaatekaappiini alkoi eksymään entisestään klassisia vaatekappaleita ja muita tämänhetkiseen tyyliini sopivia juttuja. Mä pidän, että tuolloin mä vihdoin aloin ymmärtämään oman tyylin rakentamisen tärkeyden sen sijaan, että olisi pitänyt hankkia samoja juttuja kuin kaikilla muilla on. Tietenkin omaan tyyliin sopivat trendihömpötykset tuli katkerasti kokeiltua ja kärsittyä, kuten noille sulkakorviksille kävi. 

Entä, mitä näistä ei enää löydy mun vaatekaapista? Toisin kuin postaussarjan edellisissä osissa olen käynyt läpi vaatteita, jotka multa löytyy, tällä kertaa on pakko listailla asioita, joita ei enää löydy. Mun vaatekaapissa roikkuu vieläkin suurin osa näistä. Kuvien 2, 6, 7 ja 11 housuja en enää omista eivätkä ne edes menisi päälle. Mainitsinkin jo, että kuvien 8 ja 9 mekko on löytänyt uuden omistajan sekä kuvien 4 ja 13 hame ja mekko odottavat uutta kotia kirppiskasassa.

Mikä näistä asuista on eniten teidän mieleen? ♥

12 kommenttia

 1. Tykkään tästä postaussarjasta todella paljon! Suosikkini näistä on ehkä asu numero 12 :)

  VastaaPoista
 2. Ihania asuja ja tykkään, että on noita arkisiakin asuja mukana eikä aina niitä viimeisen päälle mietittyjä blogia varten :D Mie en vieläkään osaa käyttää jakkua! Jotenkin tulee ihan liian virallinen olo, vaikka ne muilla näyttää niin rennoilta! Ehkä oon luonteeltani liian virallinen niihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Mä en kyllä aina jaksa edes miettiä kaikkia asuja blogia varten, mutta näissä kuvissa on todellakin paljon niitä arjen asuja, joissa on ensimmäiset kaapista löytyneet vaatteet heitetty päälle :D Mä tykkään jakuista todella paljon vieläkin, mutta harvemmin arkeen niitä puen ainoastaan tärkeämpiin tilaisuuksiin! :)

   Poista
 3. Oii ihana asu tossa ekassa kuvassa <3 Samoiten toi sun musta mekko Lintsikuvassa on tosi kivan näköinen :) Ihana tyyli sulla!

  VastaaPoista
 4. Tää postaussarja on vaan ihan huippu!!<3 5 ja 8 mekot ovat ihania♥ toi 4 ja 7 asut voisin kyllä laittaa vaikka heti päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ♥ Kiva, että löytyy mieleisiä asuja sullekkin :)

   Poista
 5. Ihan huippu postaussarjaidea! Vanhoista kuvista näkee itsekin niin hyvin oman tyylin muutoksen ja kehityksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näkee kyllä selvästi, että tyyli on muuttunut mieleiseen suuntaan ja, että epäonnistuneita kokeilujakin on matkan varrella ollut :D

   Poista