Onko unelmien miehiä olemassakaan?

Pienenä tyttönä unelmoitiin siitä komeasta prinssistä valkealla ratsulla ja unelmien prinsseistä ylipäätänsä. Hieman vanhempana unelmoitiin siitä koko koulun komeimmasta pojasta ja näissä mielikuvissa hän oli taas se kaikkien unelmien täyttymys. Jossain vaiheessa elämäänsä jokainen tyttö on mielessään muodostanut ajatuksia siitä prinssistä, jonka toivoo joskus matkallaan kohtaavansa. Itse muistan pienenä tyttönä ajatelleeni paljonkin unelmien prinssejä ja tulevan aviomiehen piirteitä. Muistan vieläkin ajatelleeni, että mun unelmien prinssi ei koskaan piereskele samallailla kuin pikkuveljeni. Kuitenkin jossain vaiheessa elämää nämä pilvilinnat romahtavat ja se pieni tyttö sisällä ymmärtää, että unelmien prinssit ovat juurikin vain ja ainoastaan siellä unelmissa. 


Unelmien prinssit muuttuvat jossain vaiheessa listauksiin siitä unelmien puolisosta. Nämä listaukset ovat hieman realistisempia ja niissä mietitään niitä ominaisuuksia, joita miehestä toivoo löytyvän; rehellisyyttä, tummia hiuksia, mukavaa huumorintajua, samasta tv-ohjelmasta pitämistä. Mutta vaikka kuinka etsittäisiin löytääkö kukaan sitä lapsuuden unelmien prinssiä tai edes sitä aikuisiän pitkän listan täyttävää puolisoa? 

Vai kävisikö elämässä kuitenkin niin, että unelmien prinssit pysyvät siellä unelmissa ja tosielämän prinssit tulevat meidän elämäämme kaikissa erilaisissa muodoissa. Luultavasti se loppuelämän tärkein mies ei täytä edes puolia täydellisen miehen listasta ja siitä miehestä löytyy niitä miinuksiakin oman listan verran. Mielestäni tämäkään ei vielä tarkoita etteikö miehestä kuitenkin loppupeleissä muodostuisi juuri se oman elämän prinssi. 


Lapsuuden unelmoinnit ovat mun osalta vaihtuneet yllättävään realismiin. Mä en enää usko siihen, että löydettäisiin se unelmien prinssi tai edes sielunkumppani. Mä ennemmin uskon siihen, että meillä tulee matkamme varrella juuri sellaisia ihmisiä, joita me niinä hetkinä niihin elämäntilanteisiin tarvitaan. Ihmisiä, jotka syystä, hyvästä tai huonosta, ovat tulleet muokkaamaan elämämme lopullisesti. Tavoitellessamme sitä unelmien prinssiä olemme varmasti törmänneet useampaan rupikonnaan kuin prinssiin, mutta näistä jokaisesta kokemuksesta tiedämme taas hieman paremmin mihin suuntaan lähteä prinssin toivossa. 

Mä en enää unelmoi prinsseistä enkä tavoittele itselleni täydellistä miestä. Nykyään uskon vahvasti siihen, että omalla kovalla työllä ja kompromisseilla tavallisenkin miehen kanssa suhteesta tulee se oma yhteinen unelma. Kukaan ei voi koskaan täyttää jonkun mielessä olevaa miljoonan kohdan listaa täysin vaan ennemmin tulisikin löytää rinnalleen henkilö, jonka seurassa viihtyy ja jonka eteen on valmis näkemään vaivaa. Ja voihan käydä niin, että sieltä monen kerroksen alta pikkuhiljaa löytyy niitä palasia siitä unelmien prinssistä ;)

Postauksen aihe oli tällä kertaa todella erilainen mun unelmoiviin ja positiivisiin hömppiin. Mä tykkään välillä miettiä asioita syvällisemmin ja varsinkin omaan elämään liittyviä asioita. Mä en tosiaankaan tiedä onko unelmien miehiä olemassa tai olenko löytänyt itselleni täydellisen miehen. Mä tiedän, että mun on tällä hetkellä hyvä olla tässä. Mä myönnän, ettei S ole lähelläkään mun unelmien prinssiä tai täydellistä miestä, joka saapuisi kaikkiin uniini ja unelmiini. Mutta tällä hetkellä mä olen hänen ja hän minun ♥ 

Tykkäisittekö lukea enemmänkin mun hassuja syvällisiä ajatuksia? Entä oletteko te löytäneet unelmienne prinssin vai onko puolisostanne ajansaatossa muodostunut tämän elämän unelma? :)

13 kommenttia

 1. Todella hyvää pohdintaa sulta! :) Tykkään sun tavasta avata asioita blogissa. Joten lisää tälläsiä postauksia. Mun on kyllä pakko sanoa, että mun mies on enemmän kuin koskaan uskalsin edes unelmoida. Oon haaveillut aina jostain ihanasta, mutta semmosesta jonka kanssa voi olla täysin omaittensä ja aina pysyy rinnalla oli mikä tahansa, en olisi uskonut löytäväni. Toki hänessä omat huonot puolensa niinku meissä kaikissa, mutta kyllä hän on se mun unelmien prinssi ja sielunkumppani, josta en osannut edes unelmoida :D Tuntuu, että oon aina vaan tyytynyt johonkin kehen oon ihastunut ja se muhun ja sit ollut siinä suhteessa vaan vaikken oo voinut hyvin siinä. En osaa selittää sen paremmin, toivottavasti tajusit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi ♥ Ymmärsin hyvin mitä ajat takaa :) Todella ihana kuulla sun löytäneen rinnallesi arvoisesi miehen. Tärkeintä on se, että tuntee olonsa hyväksi ja itseksensä toisen kanssa :) Ja ihan totta, että kaikista meistä löytyy niitä huonojakin puolia, mutta hyvät puolet usein onneksi korvaavat ne huonommatkin :D

   Poista
 2. Itse olen ihan samoja asioita pohtinut tässä vuosien varrella. Joka kerta, jokaisen ihmisen jälkeen sitä tulee taas vähän viisaammaksi ja huomaa, mitä oikein todellisuudessa haluaa. Niin niiltä muilta ihmisiltä, kuin muutenkin yleisesti elämältä. Tällaisia postauksia on mielenkiintoista lukea, sillä näissähän pääsee sinne pintaa syvemmälle. Saa samalla itsensäkin miettimään ja pohtimaan asioita (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mä olen kanssa pikkuhiljaa päätynyt siihen, että jokainen ihminen opettaa meille jotain uutta meidän elämässä ja ne huonotkin suhteet ovat oman itsensä etsinnässä hyväksi :)

   Poista
 3. Ihanaa pohdintaa! :) Ja siulla on kyllä hyviä pointteja :) Mie uskon Ainoa Oikea -ajatteluun ja mie olen löytänyt unelmieni miehen <3 Meillä on hyvä olla yhdessä, Mikossa on kaikki miun toivomat asiat ja paljon enemmänkin - ja hyväksytään toistemme epötäydellisyydet, vaikka miusta sellasia ei ole. Täydellisyyteen kuuluu myös omat omituisuudet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ihanaa, että olet löytänyt rinnallessi oman herra Oikeasi ♥ Mun mielestä epätäydellisyydet eivät milloinkaan poislue sitä, etteikö toinen olisi täydellinen toiselle :)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa tekstiä, mielellään luen sulta lisää tällasia pohdintoja :) Mulla kävi aika hyvä nakki kun mun mies nyt oikeestaan täytti kaikki kriteerit jota mieheltäni halusin (paitsiettä se ei oo blondi, nyyhkis, aina mun unelmien miehet on kunnon skandinaavin näköisia :'D ) Tosi hyvä postaus, ja ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Sulla on käynyt hyvä tuuri! Ja hiukset saa onneksi aina värjättyä ;D

   Poista
 6. tykkäsin kyllä tosi paljon lukea tälläistä postausta! tee ihmeessä lisää tämäntyyppisiä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun päänsisällä on kyllä sen verran erilaisia pohdintoja, että varmasti täältäkin löytyy useammin :D

   Poista
 7. Tää oli niin ihana postaus luettavaksi! :) Ihmeessä tämmöisiä enemmänkin. Ja täytyy munkin sanoa, että kyllä, kyllä mun mies on unelmieni prinssi. ♥ Ainakin tarpeeksi hyvä minulle ja jonka seurassa pystyn aina olemaan omaitseni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ihana kuulla sulla olevan unelmiesi mies :) Tärkeintä onkin juuri se, että on toisen kanssa hyvä olla ja saa olla oma itsensä :)

   Poista