Tyylimatka: 2010

Tyylimatka -postaussarjassa kuljetaan ajassa taaksepäin ja tutkaillaan mun tyylin kehittymistä virheineen ja onnistumisineen. Joka toinen perjantai ilmestyvässä postauksessa käydään yhden vuoden tyyliä läpi alkaen vuodesta 2008 aina vuoteen 2014 saakka. Postaussarjan kuvien laatu vaihtelee paljonkin kuvanottolaitteista johtuen. Koko postaussarja löytyy tagin 'tyylimatka' alta. 

Tällä kertaa olisi kuuden vuoden takaisia kuvia vuodelta 2010. Kyseisen vuoden aikana oma elämä meni suurta tunteiden vuoristorataa ja tyylikin muuttui päivästä toiseen. Harmittaa ettei ne kovinkaa kameralle ole tallentuneet tai sitten ovat kadonneet bittiavaruuteen. Kokeilin paljon kaikkia erilaisia (ja kammottavia) kokonaisuuksia, mutta aloin myös pikkuhiljaa löytämään niitä omaan tyyliin sopivia palasia. 

1. Edellisenä vuonna nähty otsatukka jatkoi mun kasvoilla ja sai mut näyttämään kymmenen vuotiaalta. Tässä kuvassa on jotain söpöä ja viatonta, joka periaatteessa saa mut haluamaan takaisin tuohon aikaan. 2. Muuten samanlainen kokonaisuus, mutta pipo ja auki olevat hiukset ovat vaihtuneet kammottaviin isoihin renkuloihin korvissa. Kivasti erilaisia kuvioita ja materiaaleja samassa asussa. Ehdoton ei! 

 3. Olin menossa mun taatan hautajaisiin tuossa asussa ja siksi täysin mustissa. Tuo on silti sellainen asu, jonka voisin vieläkin hyvin kuvitella päälleni, vaikkakin lisäisin siihen jotain vaaleaa vaatekappaletta mukaan. 4. Tää kuva merkkasi sellaisen aikakauden alkua, jolloin pidettiin kunnon asukuvauksia tyttöjen kanssa lähtiessämme ulkoilemaan. Ja laittautumista kesti aina kauan. Voin syyttää (toivottavasti!?) illan juomia tuosta ihanasta legginsisukkahousuista yhdistettynä korkkareihin.

 5. Leopardikuviota mekollisen verran? Ouh jeah. Hiukset on tässä kuvassa todella kivasti ja saa mut kyllä kaipaamaan niitä kovasti. Tuo ruskea neuletakki oli mun ehdottomia lemppareita ja löytyikin päältä joka toinen päivä siihen saakka, että unohdin sen kerran narikkaan ja tiemme erosivat. 6. Tosi in oli myös yhdistää tuollaisia pidempiä ginan trikoopaitoja/-mekkoja legginseihin. Tuolloin tuo oli tosi kiva ja trendikäs, mutta nyt omaan silmään se näyttää vain melko halvalta. 

7. Taas lisää mun ehdottomia tuon ajan lemppareita oli tuo bolero, joka joko kietaistiin rusetille taakse tai sidottiin vain edestä rinnan alle. Tässä asussa en kuitenkaan ymmärrä, miksi on tarvinnut alle laittaa paita, joka tekee kiristyksen myös lantiolle. 8. Onpa mulla ollut hyvä ryhti... Mutta asiaan eli tuohon asukokonaisuuteen. Rakastin tuota mekkoa yli kaiken ja yhdistin sen lempparineuleeseen, ei siis voi mennä vikaan. Tuo outo nutturasotku puolestaan ei ole kovinkaan imarteleva ja bikineiden niskalenkki aika mauton. Kivana väripilkkuna tosin toimii tuollainen pinkki laukussa ja korviksissa. 

Vuonna 2010 näiden kuvien ja muistikuvien mukaan mun tyyli koostui:
○ Legginseistä ja farkkulegginseistä
○ Pitkistä topeista mekkoina
○ Tummemmista sävyistä
○ Erilaisista kerran kokeiluista kuten kuvan 2 korvikset

Yleisesti ottaen vuonna 2010 tuli kokeiltua paljon erilaisia tyylejä aina rennosta klassisempaan. Arjessa näkyi paljon legginsejä yhdistettynä erilaisiin paitoihin tai sitten juurikin trikoomekkoja. Vuosi 2010 oli myös hiusten osalta kaikista vaihtelevin, sillä vuosi alkoi otsatukalla, jonka sain kasvatettua pois kesään mennessä. Syksyllä leikkasin sen takaisin viimeistä kertaa. Välissä hiusten pituus kasvoi myös, kunnes viimeisimmän otsatukan leikkauksen yhteydessä siitäkin napsaistiin reippaammin. 

Entä, löytyykö näistä vielä jotain mun vaatekaapista? Oikeastaan ei. Nuo villakangastakit ovat molemmat vielä eteisessäni, mutta tuota ruudullista en ole useaan vuoteen käyttänyt. Sininen puolestaan oli juuri päällä. Takkien lisäksi myös kuvissa 1 ja 2 vilahtava huivi saattaa löytyä laatikon pohjalta. Kuvan 8 valkoinen mekko on vieläkin kaapissa, mutta kutistunut usean pesun seurauksesta aivan liian lyhyeksi käyttöä ajatellen. Muut ovat jo löytäneet uuden omistajan tai muun häviöpaikan. Kuvien 3 ja 4 hame oli yksi lemppareita ja jossei se olisi jäänyt pieneksi, käyttäisin sitä vieläkin. 

Miltäs näyttää vuosi 2010? Löytyikö teiltä mitään samoja elementtejä? :)

8 kommenttia

 1. Nää sun tyylimatka-postaukset on ihan parhaita! :D<3 Innolla aina ootan näitä! Mulla on muuten edelleen tallessa toi sama huivi kuin sulla noissa ekoissa kuvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, itselle nämä on kanssa hauskaa viihdettä :D Mäkin löysin tuon huivin erään laatikon pohjalta harmaan kaverinsa kanssa ja pohdin vieläkö niitä tulisi käytettyä :D

   Poista
 2. Toi 6 kuvan ginan vaate on oikeestaan tosi kiva! Legginseille en itse lämpene, mutta kesällähän tommonen menisi vaikka yksinäänkin :P Mulla onkin ton tyyppinen vaatekappale kaapissa! Hah en ees muistanut sen olemassa oloa ennen tota kuvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli useampiakin noita samantyyppisiä vaatteita kuin kuvassa 6 ja luultavasti siksi en enää tykkää, kun saanut yliannostuksen niistä :D Sitä ei edes aina tajua, miten paljon kaikkea vaatekaapissa onkaan piilossa ilman muistutuksia niistä :D

   Poista
 3. Ihana tää sun postaussarja! :-) <3 Helposti sitä ihminen vaan muuttuu vuosissa... Oot kyllä ehottoman nätti jo tuolloin, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi ♥ Kyllä vuosien saatossa jokainen muuttuu ja kehittyy :)

   Poista
 4. Nää postaukset on tosi kivoja :) vanhoja kuvia on aina hauska katella, viime viikolla itsekin kaivelin vähän vanhoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Niitä on kyllä kiva aina selailla ja huomata kuinka elämä meneekään eteenpäin :)

   Poista