Hetkeksi takaisin joulukuuhun

Sain viimekuiseen arvonta -postaukseen kaikkia ihan mahtavia toteutettavia postaustoiveita, joita pyrinkin tässä kevään mittaan julkaisemaan. Ihana Milla muistuttelikin mua silloin ennen joulua ottamistaan kuvista, jotka mä olin jo vallan unohtanut sähköpostiin lojumaan. Käytiin tosiaan makoisilla tonttulateilla ja kuvailemassa päivää ennen jouluaattoa, vaikka kuvien lumettomuudesta ei voisi niin kuvitellakkaan. Lähdin samana päivänä yöbussilla takaisin Poriin ja näissä kuvissakin näkee mun kamalat silmäpussit jo valmiista väsymyksestä. Ei siis ihmekään, että unohtuivat kuvat laittaa aiemmin. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. 

Pienenä muisteluna olin tosiaan joulun alla pari viikkoa Helsingin seudulla töissä ja samalla sukulaisia moikkaamassa. Erään työpäivän päätteeksi istuin täydessä junassa, jossa Milla oli myös ja sovittiinkin silloin käyvämme joku päivä kahvittelemassa. Oli sen verran hauska yhteensattuma törmätä, sillä vaikka toistemme blogeja ollaan luettu, niin kuitenkaan ei olisi kuvitellut yhtäkkiä matkustavan pitkän ja täyden lähijunan samassa vaunussa näköyhteydellä. Mua kyllä välillä harmittaa se, että asuessani Porissa harvemmin pystyy ketään muita bloggaajia tapaamaan. Tai en ainakaan kovin montaa bloggaajaa täälläpäin tunne. 


Tässä postauksessa olevat kuvat eroavat aika paljonkin mun blogissa normaalisti nähtävistä kuvista. Ensinnäkin toisen bloggaajan kanssa kuvaaminen on täysin erilaista kuin oman hovikuvaajan kanssa, sillä bloggaaja päätyy ottamaan kuvia paikasta huolimatta saaden mahtavia tilannekuvia. Hovikuvaaja haluaa mahdollisimman syrjäiseen paikkaan, ettei vaan kukaan nää kuvaustilannetta. Toiseksi, jo näistä kuvista huomaa kuinka mahtava kuvaaja Milla on ja kuinka parempi laatuinen kamera hänellä on käytössään. Mulla on ollut jo monta kuukautta mietinnässä uuden kameran hankkiminen ja olinkin sellaista ostamassa palkkapäivänä, mutta päätinkin laittaa puolet palkasta säästöön pahan päivän varalle. Opiskelijana kun ei koskaan ole takuita tasaisista tuloista. Kuitenkin säästöjen kasvaessa on tämä pihi ihminen varmasti hieman todennäköisemmin hankkimassa uuden kameran. Sitä siis odotellessa.   


Jotenkin todella hassua katsoa näitä kuvia, sillä ei tunnu tästä hetkestä kuluneen jo yli kaksi kuukautta! Epäusko valtaa myös ajatella tuolloin olleen päivän vajaa jouluaatto, sillä nyt ulos katsoessa uskoisi paljon herkemmin joulupäivien olevan täällä. Nautein kyllä niin paljon tuosta ajasta Helsingissä ennen joulua, vaikka se jättikin muhun pitkäksi aikaa melkoisen väsymyksen, josta nyt pikkuhiljaa päivien kirkastuessa olen päässyt eroon. On aina ihan eri asia nukkua omassa sängyssä kotonaan kuin majailla sukulaisten tykönä ilman omaa rauhaa. Lisäksi tuolloin tehtiin mun mummulla keittiöremonttia, joka tarkoitti arkisin herätystä seitsemältä, vaikka työvuoro olisikin alkanut iltapäivällä ja 'kotona' olisi ollut vasta puolenyön aikaan. 

Olisi kyllä mukava seuraavillakin Helsinkireissuilla moikkailla mukavia bloggaajia, kun muistelee tätäkin ihanaa kahvihetkeä. Muutenkin mulla on nyt hetken ollut taas hinku päästä sinnepäin, vaikka juuri tammikuussakin siellä kävin. Eikä tiedä, vaikka joskus vielä palaisin vallan sinne omille juurilleni. Tälläistä kuitenkin tällä kertaa. Huomenna onkin luvassa seuraava osa Tyylimatka -postaussarjaa ja muistutuksia omasta kasvutarinasta ihmiseksi, joka nyt olen. 


14 kommenttia

 1. Ompa täydellisiä kuvia, aivan ihania. ♥ Tuo sun takki on vallan ihana. :3 Helsinki on ihana paikka, itse odotan innolla kesää, että jos pääsisi sitten helsingissä pyörähtää. :) Täältä vaan tosiaan on pikkasen se pitempi matka sinne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Takki on kyllä täällä blogissa näkynyt jo miljoona kertaa :D Teiltä on joo hieman pidempi matka sinne, mutta kesällä kerkeää hyvin reissailemaan ja kivempaa siellä kesäaikaan onkin :)

   Poista
 2. Voii tulipa hyvä mieli tästä postauksesta! :) Ihanasti kirjoitit musta ja kiitos kehuista, kiva että tykkäät näistä kuvista! :) Mustakin nää on tosi upeita, oot kaunis! <3 Ihana toi "Hovikuvaaja haluaa mahdollisimman syrjäiseen paikkaan, ettei vaan kukaan nää kuvaustilannetta." Onneksi meitä ei haitannut kuvailla vilkkaalla aukiolla ja kaduilla! :D Olipa kiva palata muistoissa tähän päivään! Tosiaan se junakohtaaminen oli kyllä niin yllättävä, mutta hyvä että tapahtui, muuten ei olisi varmaan näitäkään treffejä tullut sovittua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ja kaikki kehut on ihan ansaittuja :) On kyllä ihan eri juttu kuvailla toisen bloggaajan kanssa, joka tosiaan ymmärtää vähän paremmin kuvien tarkoitusta yms. kuin hovikuvaaja, jonka mielestä yksi kuva on tarpeeksi ja paikalla ei ole väliä :DD Oli kyllä niin kiva silloin törmätä, vaikka olinkin ihan tööt väsynyt ollut koko viikon :D

   Poista
 3. Tosi ihania kuvia siusta <3 Hahahaha, hovikuvaajat eivät yleensä tahdo kuvata kaikista julkisimmalla paikalla, mutta onneksi miun Hovikuvaaja suostuu sentään pihamaalle ja joskus ihan kaupunkiinkin, mutta ei siihen ydinkeskustaan - tosin sinne en varmaan haluaisi miekään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Juu meillä onneksi suostutaan kanssa pihalle ja tykätäänkin käydä kauniissa syrjäisemmissä paikoissa kuten rannoilla :) Ja en kyllä ihan aina ydinkeskustassakaan halua, mutta välillä toisi kivaa kontrastia :)

   Poista
 4. Ihania kuvia susta! Samaistun tuohon kuvaajajuttuun, oma hovikuvaajani ottaa enemmän tai vähemmän hassusti rajattuja tai oudosta kuvakulmasta napattuja kuvia, esimerkiksi Sagan ottamat kuvat on ihan eri laatua :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva, että muidenkin hovikuvaajissa vähäsen eroa bloggaajiin verrattuna :D Onneksi hovikuvaajiakin voi kouluttaa ottamaan sellaisia kuvia, kun itse haluaa ;)

   Poista
 5. Voi oot tosi kaunis! :)

  elamanikuvina.blogspot.com

  VastaaPoista