Talvipäivä Helsingissä

Käväisin pari viikonloppua sitten Helsingissä sukuloimassa enkä oikeastaan muuta tehnytkään kuin vain syönyt, vaihtanut kuulumisia, syönyt ja syönyt. Eli perinteistä sukulointia. S tuli sitten maanantaina myös Helsinkiin, jossa käytiin kiertelemässä kaupungissa ennen kuin yhdessä lähdettiin bussilla kohti kotia. Musta oli niin ihanaa, että Helsingissä oli tällä vierailullani kunnolla lunta, sillä harvemmin niin olen sinne osunut. Varsinkin joulunaika, jonka siellä vietin, ei tuntunut lainkaan talviselta ilman lunta. 


Mut paremmin tuntevat tietävät millainen saavutus multa oli lähteä reissuun vain pienen viikonloppulaukun kanssa. Se tarkoitti myös sitä, ettei mulla kovinkaan ollut mukana erikoisempia vaihtovaatteita kuten ohuempaa takkia, joka olisi tuolla ollut vähäsen kivempi. Olinkin oikein kunnolla varustautunut toppatakilla ja soveinkin hyvin mun turististatukseen. Eipä ainakaan tullut kylmä kierrellessä hieman Tuomiokirkolta Kauppatorille ja Esplanadia takaisin Stockmannille. S:lle Helsinki on tosi vieras paikka ja sainkin hetken nauraa sille hölmölle sen kysyessä ihan tosissaan meidän lähtiessä Kauppatorilta, että onko sinne vielä pitkä matka. Mä olin jotenkin itsestäänselvyytenä ottanut sen tunnistavan Kauppatorin, vaikka jälkeenpäin ajatellen eipä siellä ollut kovinkaan edes myyntikojuja tai muita torin tunnuspiirteitä. Ajateltiin sitten lounasaikaan käydä syömässä jotain. Molemmilla oli käytössä vuorokauden matkakortit, jotta päästäisiin hyvin liikkumaan paikasta toiseen. Lähdettiin sitten Itikseen katselemaan lounaspaikkoja, sillä ajateltiin keskustan paikkojen täyttyvän melko hyvin muista lounastajista. Ja onneksi mentiinkin, sillä S ei ole koskaan matkustanut Helsingin metrossa ja plussana löydettiin oikein ihana kreikkalaistyyppinen ravintola. Nautittiin pippuripihvit, joiden avulla jaksoikin tehdä muutaman pienen ostoksen Itiksen puolella New Yorkerissa, Tigerissä ja H&M:ssä. Ylläri, että juurikin näissä liikkeissä, joissa Porissakin luuhaan aikaani...

Aikas nopeasti tälläinen turistipäivä väsyttää. Meillä lähti bussi puoli kahdeksalta illalla kotiin päin ja oltiin vahingossa napattu liput linjalle, joka kulkee Helsingistä Turun ja Rauman kautta Poriin. Oltaisiin Porissa oltu vasta puolen yön aikaa ja matkalla väsyneinä päädyttiin hyppäämään bussista pois jo Raumalla, jossa päästiin S:n kämpille nukkumaan. Hieman pidentyi mun reissaaminen välipysäkin vuoksi, mutta välillä on ihan kiva päästä pois kotoa hetkiseksi. 


12 kommenttia

 1. Hei hööh en sattunu oleen töissä kun ootte käyneet! Tällaset "tarinamaiset" postaukset on kyllä kivoja :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan huomannut, että oisit ollut :/ Käytiin siellä tosiaan 25.1. puolenpäivän aikoihin :) Kiva, että tykkäsit ♥

   Poista
 2. Ompa ihania kuvia! :) Ja oikein kuulostaa niin mukavalta teiän helsingin reissu. :) Välillä on kiva päästä aina käymään jossain muuallakin!

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia! Helsinki on ehdottomasti mun lempikaupunki Suomessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mun mielestä Suomessa on monia tosi kivoja kaupunkeja niin en osaa valita lempparia :D Mutta Helsingissä on kyllä paljon kaikkea nähtävää ja tehtävää :)

   Poista
 4. Tulipa ikävä talviseen Helsinkiin! Yleensä siellä tulee käytyä kesällä Linnanmäellä :)
  t. Nelliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä ja talvi on kyllä aivan erilaiset tuolla. Linnanmäki kuuluu itselläkin kesään :)

   Poista
 5. Mutta toihan kuulosti kivalta reisuulta! :) Vähän käppäilyä, ruokaa ja pienet shoppingitkin! Ja hei, ihan ymmärrettävää, ettei sitä toria tunnista ilman kojuja ja muuta tilpehööriä, onhan se lopulta melko pieni! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva reissu! :) Ja onhan se ymmärrettävää, mutta jotenkin otin niin itsestäänselvyytenä, että nauratti :D Ehkäpä täytyy raahata tuo puolisko kesällä sinne josko silloin tunnistaisi sen toriksi :)

   Poista
 6. Kivan kuuloinen reissu sulla :)! Helsinki on kyllä kiva paikka :)

  VastaaPoista