Positiivista ajattelua

Positiivista ajattelua. Oon ollut joskus todella hukassa. Ollut niin vihainen koko maailmalle, että positiivisia asioita ei ole löytynyt etsimälläkään. Päätös ajatella kaikesta huonostakin positiivista pelasti mut ja sai mut löytämään onnen silloinkin, kun epäonnistumisia ja ikävämpiä asiota tulee eteen. En tiedä, mistä viimeisimmästä turhautumisesta kyseinen päätös syntyi, mutta sen jälkeen ei rinta ole painanut samallailla kuin ennen.  Siksi pyrinkin blogissa tuomaan mahdollisimman paljon positiivista ajattelua esille ja sillä tuomaan pimeämpäänkin päivään hieman valoa. Kaikilla on huonoja päiviä, mutta ajattelutavalla niistäkin saa jotain kaunista irti.


Positiivinen ajattelu on saanut huomaamaan, että vaikka maailma runnoisi viidellä moukarilla samanaikaisesti, hetken myöhemmin huomaa senkin tuoneen elämään jotain hyvää. Esimerkiksi en päässyt suoraan lukiosta haluamaani opiskelupaikkaan saati kesätöitä, mutta ylioppilaspäivänä löysin tekemistä koko kesälle ja seuraavalle vuodelle ensimmäisestä vakavasta seurustelusuhteesta. Jos olisin päässyt hakemaani kouluun, olisin muuttanut neljän tunnin päähän enkä olisi kokenut elämäni yhtä kasvattavimmista tarinoista. Ja tosiaan silloinen positiivinen asia muuttui surkeaksi parisuhteeksi, sen päättyminen ja sureminen toi taas puolestaan uusia parempia asioita mun elämään. En koskaan olisi tavannut mun tämän hetken parhaimpia ystäviä, jos olisin kyseiseen suhteeseen jäänyt. Enkä varsinkaan opiskelisi omalla alallani vahvana itsenäisenä naisena! Kuten sanoin, asiat voi ottaa kaikista pahimpana tai kääntää ne päälaelleen ja saada niistä hitunenkin hyvää puristettua. 


Kuitenkaan en tässä kirkkain silmin ala valehtelemaan, että olen kaikki päivät pelkkää hymyä ja auringonpaistetta. Päinvastoin!  Tykkään usein valittaa kaikesta mahdollisesta pienestä ja suuresta kahvikupposen äärellä ystävien kuunnellessa, mutta tuon purkautumisen jälkeen onkin aika omassa mielessä muuttaa ne positiivisiksi. Ehkäpä ne täytyy ensin päästää ulos ennen kuin niitä pystyy lähteä käsittelemään ja ystävät tuovat asioihin aina uutta näkökulmaa. Rakastankin mun ystäviä juuri siksi, että heidän kanssaan voidaan molemmat jakaa ne murheet saadaksemme ne rinnalta. 


Koska haluan löytää elämästä niitä pienempiä ja isompia positiivisuuden aiheita, aion niitä jatkossakin tiputella silloin tällöin blogiin omissa postauksissaan. Ja samalla haastankin kaikki kanssabloggaajat samaan! Osoitetaan, että positiivisella ajattelemisella selviää kaikista vastoinkäymisistä (vaikka sillä hetkellä siltä ei tunnukkaan, niin myöhemmin sen hyvän puolen ainakin löytää). 

Postauksen kuvat on otettu tämän vuoden puolella tammikuun ensimmäisinä päivinä ja sitä ei uskoisi tällä hetkellä ulos katsoessaan. Lumikinokset ovat vallanneet koko maan ja talven ihmemaa on vihdoin täällä ♥ 

Lämpimiä ajatuksia ja positiivisia hetkiä jokaiselle! ♥

15 kommenttia

 1. Ihana postaus ♥! :) Ja tosi kauniita kuvia :)!

  VastaaPoista
 2. Ihanan rehellinen ja rohkaiseva postaus! <3 Luin joskus aikoinaan kirjan Pollyanna, jonka päähenkilöllä oli samanlainen ajattelutapa kuin sulla: mitä tahansa kurjaa eteen tuleekaan, siitä voi aina yrittää löytää jonkin positiivisen näkökulman. Ihailin sen kirjan päähenkilöä ihan hulluna ja ihailen suakin - ihanaa, että jaksat yrittää etsiä positiivisia puolia elämästä niiden tympeämpienkin asioiden keskellä! :) Noi kuvat on myös ihan piste iin päälle, hymyilet niissä niin onnellisen näköisenä! Ja ihana toi hame! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Olen kuullut Pollyannasta, mutten koskaan ole lukenut! Nyt voisi kyllä kaivaa kirjaston hyllystä kyseisen kirjan saadakseni vielä enemmän ajattelutapaani :) Kukaan ei varmasti valitse elää kurjasti/kurjalla mielellä, joten mun mielestä pientä positiivisuutta kannattaa etsiä ihan jokaisesta tilanteesta :)

   Poista
 3. Kirjotit kyllä ihan täyttä asiaa, aina elämästä löytyy jotain positiivista,vaikka kaikki ei meniskään niinkun on suunnitellut,vaikka sen positiivisuuden saattaa huomata vasta myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Niinpä, ja tuskimpa kaikista kurjimmista tilanteista ihan heti sitä positiivista puolta löytää, mutta hetken siitä toivuttua kannattaa ainakin yrittää :) Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa, joten eipä se turha murehtiminenkaan asiaa muuta :/

   Poista
 4. Huikee postaus! :) Ihanan rehellistä ja avointa pohdintaa :) mie arvostan sitä, että etsitään positiivisia asioita eikä märehditä kaikkea aina kurjimman kautta. Totta kai on huonojakin asioita maailmassa, mutta arjessa kannattaisi keskittyä kuitenkin niihin positiivisiin asioihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Tietenkin on luonnollista märehtiä ja murehtia asioita, mutta liika on liikaa. Hetken murehtimisen jälkeen tulisikin kääntää katse siihen parempaan ja positiivisempaan :) Maailmasta löytyy vaikka kuinka paljon pahaa sitä etsiessä, mutta kuitenkin ne arjen pienet ilot voivat voittaa ne kurjimmatkin asiat ♥ Mä melkein itkin yhtenä päivänä törmätessäni sellaiseen videoon, jossa pieni poika oli niin iloinen ensimmäisistä kengistään... Niinkin yksinkertainen asia itselleni saattaa olla niin suuri toiselle :)

   Poista
 5. Huikee postaus! :) Ihanan rehellistä ja avointa pohdintaa :) mie arvostan sitä, että etsitään positiivisia asioita eikä märehditä kaikkea aina kurjimman kautta. Totta kai on huonojakin asioita maailmassa, mutta arjessa kannattaisi keskittyä kuitenkin niihin positiivisiin asioihin :)

  VastaaPoista
 6. Oot niin oikeassa. :) Ja niin suloinen noissa kuvissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Tykkään olla suloinen kaiken puuteriroosan kanssa ♥

   Poista
 7. Mahtava postaus, kuin omasta suusta! :D Mä olen käynyt läpi lähes samat kokemukset ja voin myöskin rehellisesti sanoa positiivisuuden pelastaneen mut syvimmiltä kuopilta. On vapauttavaa päästää kaikesta roskasta irti ja jatkaa positiivisemmin, vaikka se vaatisi positiivisten asioiden keksimistä läikkyneestä kahvikupistakin. Mä uskon jokaisen lopulta ymmärtävän, ettei negatiivisuudessa rypeminen tee muuta kuin haittaa ja kuka haluaa satuttaa itseään tietoisesti? Ei kukaan. Positiivisuus on tärkeä taito, jota koetellaan viimeistään oikein surkeiden sattumusten sarjan napsahtaessa kohdalle ja se palkitsee uskomattoman isolla kädellä, kun siitä pääsee eteenpäin pää ylhäällä! Toivottavasti tulevaisuus tuo sulle mahdollisimman paljon positiivisia kokemuksia ja saavutuksia <3 :) Kiitos hyvästä tekstistä, joka sai todellakin ajattelemaan(ja hymyilemään)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Musta tuntuu, että on tarvinnut selvitä jostain hieman kurjemmasta pystyäkseen päättämään ajatella positiivisesti huonommastakin. Negatiivisuus todellakin haittaa vain itseä ja ympärillä olevia, joten oikeessa oot, että kuka sellasta nyt haluaisi! :)

   Poista
 8. Ihanasti oot kyllä kirjottanu. Ihanan positiivinen sinä! ♥ Ja olin ihan kattovinani, että nämä kuvat ois vaikka esimerkiksi viime syksyltä tai kesältä yms, mutta kappas, kerroitkin että tämän vuoden puolella. :D Mutta onhan se ihanaa, kun on tullu se talvi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen <3 Ei kyllä joo näytä talvelta nämä kuvat, mutta voin sanoa, että oli kyyyyylmä tuolla tuolloin! :D Ja onhan tuossa vesi jäässä, että vähän talvea kuitenkin ;)

   Poista