Herkkuja syntymäpäiville

Viime sunnuntaina mulla oli tulossa perhettä kahville syntymäpäivän kunniaksi ja halusin tarjoilla hieman suolaista ja makeaa herkkua juoman kaverina. Inspiraatiota leipomuksiin sain ulkona vallinneen ruskan sävyistä; punainen, keltainen ja vaaleat ruskeansävyt. Olin ajatellut hakevani ulkoa pari kauniin väristä vaahteran lehteä koristeeksi, mutta ne olivat kaikki niin märkiä, että se jäi vain ajatuksen tasolle. (Kuvat on otettu ilta-aikaan, joten pahoittelen heikompaa laatua...)


Pöydästä löytyi suolaiseen makuun pasteijoita. Kakkua en halunnut alkaa tekemään, joten rahkainen torttu sai olla kakun korvaajana. Lisäksi halusin kokeilla tekemään tällä hetkellä esillä olleita omenaruusuja. Pidin näiden kolmen yhdistelmästä, sillä ne sopivat hyvin keskenään värien puolesta, mutta toivat jokainen kuitenkin erilaisia makuja samankaltaisen olemuksena vastapainoksi. 


 En sen kummemmin mitään reseptejä käyttänyt torttuun tai pasteijoihin. Ne kuitenkin molemmat toimivat melko yksinkertaisilla kaavoilla ja ovat helppo toteuttaa nopeallakin aikataululla. Torttuun käytin valmista torttupohjaa, jonka päälle levitin maitorahka-ananasmurska -sekoitteen. Päälle koristeeksi ananasviipaleita ja aurinkoströsseliä. Pasteijat puolestaan valmistuivat lehtitaikinalevyistä, joiden väliin rullasin kinkkupaloja ja juustoraastetta. Yksinkertaista kuten sanoin. 

Omenaruusut puolestaan olivat hieman haastavampia ja kuluttivat aikaa saman verran kuin pasteijat ja torttu yhteensä. Nappasin reseptin näihin Kinuskikissan nettisivuilta. Näiden teko sujui hyvin reseptiä seuraten, mutta oli melko sottaista puuhaa ainakin itselläni. Valmis lopputulos onneksi näytti ruusuilta ja olin todella ylpeä onnistuessani, sillä useinkaan leipomukseni eivät näytä ihan samalta kuin kuvissa, vaikka maistuvatkin aina todella herkullisilta. Omenaruusut ovat kyllä todella kauniit herkut pöytään, mutta itse en kovinkaan tykännyt niiden mausta johtuen omenasta, josta en kovinkaan pidä. Pöytäkoristeena oli kaunis synttärikukkani Saralta. Välillä on ihana saada edes hetkeksi elävä kukka kotiin, vaikka niiden hoitamisen laiminlyön hajamielisyyttäni. 

Mitäs mieltä ruskan sävyistä leipomuksissa? :)

4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Niiden onnistumiseksi saa kyllä hieman sorminäppäryyttä harrastaa :D

   Poista
 2. Oi että, on niin herkullisen näköisiä :P Ja wau, nuo ruusut on kyllä tosi nättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ne on kyllä niin nättejä ollut kaikkien kuvissa, että siitä syystä oli pakko itsekkin kokeilla, vaikken omenoista muutoin välitä :D

   Poista