Viimeisellä sekunnilla

Viimeisellä sekunnilla. Pari viimeisintä viikkoa ovat lentäneet siivillä, sillä kurssien alettua on viikkorutiini muuttunut ja ajankäyttö jaksotetumpaa. Itse pidän todella paljon siitä, että viikot seuraavat tiettyä rytmiä kunhan niihin mahtuu myös erikoisempiakin tapahtumia. Ja niinpä näissä viikoissa on ollut normaalia arkea yhdistettynä mukaviin tapahtumiin. Alkuviikot on menneet opiskeluiden vuoksi Raumalla ja loppuviikko viikonlopun kanssa Porissa. 

Tosiaan pari viikkoa sitten alkoivat mulla taas viimeiset kurssit opinnoissani. Oli todella outoa palata takaisin kouluun niin pitkän ajan jälkeen, sillä viimeisistä tunneista oli jo melkein puoli vuotta. Ensimmäisellä luennolla opettaja aloittikin kyselemällä aivan liian vaikeita kysymyksiä, sillä hän halusi tietää "tiedätkö jo kuka olet", "mitä haluat elämälläsi", "mitä teet kesäkuussa" sekä "omistatko kalenterin". Erittäin vaikeita kysymyksiä siis, joita olen tahallani omasta päästäni yrittänyt saada katoamaan. Ainoastaan viimeiseen kysymykseen pystyin vastaamaan katsoessani pöydällä edessäni auki olevaa kalenteriani. Luennon tarkoituksena tosin ei ollut udella jokaiselta heidän tulevaisuuden suunnitelmiaan vaan tuoda esille pitkäjaksoisen suunnittelun merkitystä yrittäjyydessä ja työelämässä muutenkin.


 Arvioitavien tehtävien ilmestyessä Moodleen olen huomannut vieläkin omaavani huonoimman piirteeni eli lykkäämisen. Siirrän tehtävien (ja päätöksien) tekoa aina eteenpäin enkä tartu niihin välittömästi sopivan ajan ilmestyessä. Loppujen lopuksi tehtävät tulee suoritettua viimeisellä mahdollisella sekunnilla ennen kuin palautusikkuna sulkeutuu lopullisesti. Ja useimpa saattaa olla, että tehtävä saa odottaa luonnoksissa toista deadlinea. Haluaisin olla hieman ennakoivampi ja suunnitelmallisempi aikataulujen suhteen ja pystyä aloittamaan tekemisen hyvissä ajoin. Usein tekeminen jää ajatuksen tasolle ja pystyn mielessäni tekemään koko asian ilman, että kuitenkaan saan aikaiseksi konkreettista tulosta. Kellään hyviä vinkkejä saamattomuuteen? :'D

Asioiden lykkääminen koskee myös suurempiakin asioita elämässä kuten päätöksiä tulevan suhteen. Olen tällä hetkellä käännekohdassa opintojen loppusuoralla, jolloin pitäisi osata tehdä päätöksiä seuraavista askeleista. Ajatuksia ja haaveita sen suhteen on paljon, toteutuksia nolla. Kuitenkin positiivisena pidän sitä, että useiden vuosien taistelun jälkeen olen oppinut elämään myös hetkessä, vaikka stressi tekemättömistä asioista iskeekin päälle. Enää täytyisi löytää jonkinlainen tasapaino hetkessä elämisen ja tulevan suunnittelun kanssa, sillä aika kuluu huomaamatta.

Seuraavan viivytetyn tehtävän deadline on viiden minuutin päästä. Onneksi blogitekstin kirjoittamisen sai aikaiseksi sen sijaan, että olisi kuluttanut energiaansa ja näppäimistöään analysoimaan omaa suhdettaan yrittäjyyteen. 

Muita viivyttelijöitä? :)

Ei kommentteja