Tukholma '15

Oltiin pari viikkoa sitten käymässä päivän verran Tukholmassa ja kirjoittelinkin jo hieman alustusta reissusta puhelinkuvien avustuksella. Nyt olen vihdoin saannut kuvat kamerasta koneelle saakka ja postauksen muotoon. Meillä sään puolesta reissu oli hieman synkkä ja pilvinen, mutta mieli oli onneksi aurinkoinen ja pirteä. Ollaan mun perheen kanssa käyty Tukholmassa useita kertoja, joten siellä liikkuminen on itselle melko helppoa jo. Ja olin viime elokuussa myös ystäväni kanssa pari päivää tuolla. Nytkin oli tarkoitus olla kauemmin, mutta tälläinen reissu sopi paremmin budjettiin ja aikatauluun.  Aamulla oltiin pari tuntia ihanassa kahvilassa istuskelemassa aamupalalla, jonka jälkeen suunnattiin Skärholmeniin ostoksille. Satoi todella kamalasti koko aamupäivä, joten ostoskeskuskäynti oli oikein oiva aloitus päivälle. Sateen hellitettyä lähdettiin kohti Gamla Stania (vanha kaupunki), jossa käytiin lounastamassa ja katselemassa ihania vanhoja taloja. 


  Tuolla on kyllä niin ihana tunnelma, vaikka turisteja siellä pääosin liikkuukin paljon. Kesällä varmaan enemmänkin kuin nyt. Oltiin aluksi mietitty, että käytäisiin vihdoin katsomassa Kuninkaanlinna sisältä, mutta pikkuhiljaa väsymys alkoi vaivaamaan ja ostoskassit painamaan olkia. Päätettiin jättää vierailu linnassa seuraavaa kertaa varten, mutta käytiin nappaamassa tuliaisia itsellemme Kuninkaanlinnan gift shopista. Muutenkin haluaisin ensi kerralla Tukholmassa keretä käydä katsomassa muitakin linnoja, kuten Drottingholmin ja Vaxholmin. Päätettiin tehdä tästä vuotuinen syysreissu, joten varmasti keretään näkemään kaikkea vielä joskus. Jäi myös harmittamaan vähäinen ruotsin puhuminen, vaikka se ihan sujuvasti käykin, mutta englanti tuli vain luonnostaan. Ja onhan englantia kivempi käyttää, jotta on täysin turisti tuolla. Muutaman keskustelun kävin ruotsiksi, mutta heti kun yhden sanan unohtaa, menee itsevarmuus kielen osaamisesta nollaan. 


Kuninkaanlinnalta lähdettiin metrolla takaisin terminaaliin, mutta siellä ollessamme tajusimme varanneemme liikaa aikaa matkaa ajatellen. Istuttiin siellä hetki, kunnes päätettiin lähteä metrolla vielä keskustaan. Muistin tuolla päin olevan ihanan merenrantapaikan, jonne lähdettiin vielä nopeasti hetkeksi istuskelemaan. Oli siis huippuostos nuo metrokortit, joilla sai ajella edestakaisin paikasta paikkaan. Ja oli niin ihana mennä tuonne rantaan, sillä pikkuhiljaa oli ilta alkanut kirkastamaan taivasta eikä sateesta tai pilvistä ollut tietoakaan. Olisi tehnyt mieli istuskella vieläkin kauemmin siellä, mutta pakko se oli lähteä takaisin terminaaliin ettei myöhästyttäisi laivasta. 

Aivan ihana reissu kokonaisuudessaan. Palaan reissuun vielä parin postauksen verran; laivamatkoista ja tuliaisista/ostoksista. Kuten olen tainnut jo edellisessä postauksessa mainita, että tuo oli kyllä mahtava piristysruiske arkeen ja tähän syksyyn. Päiväkin muualla on parempi kuin ei mitään. 

Muita Tukholmaan ihastuneita? ♥

4 kommenttia

 1. Kuulosti kivalta reissulta! :) Mä haluasin hirveesti joskus käydä Tukholmassa ja shoppailla kaikkee kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ihmeessä reissata Tukholmaan :) Shoppailu siellä tosin saattaa kurssisuhdanteen vuoksi olla haastavaa ja Suomesta saattaa sama tuote irrota halvemmalla :/ (varsinkin jos suomessa myös myynnissä...)

   Poista
 2. Oioi ihana Tukholma! <3 Nyt tuli hinku itsellekin taas päästä! :D

  http://jjsaidyes.blogspot.fi/

  VastaaPoista