BT: Tulevaisuuden haaveet

Sunnuntaisen blogitiimin teemapostauksen aiheena on tänään 'tulevaisuudeen haaveet'. Taas kerran linkkaan teemapostaukseen osallistuvien blogien linkit loppuun, josta pääsette lukemaan erilaisten tyyppejen ihania tulevaisuuden haaveiden höpöttelyjä. Itse päätin jaotella tulevaisuuden haaveet neljän alaotsikon alle; opiskelut ja työt, asumiskuviot, ihmissuhteet sekä blogi. 

 Opiskelut ja työt
Mulla on melko loppusuoralla opiskelut tällä hetkellä ja muutaman kuukauden päästä toivottavasti saan diplomi kourassa kulkea paikasta paikkaan. Opiskelen tosiaan kansainvälistä kauppaa logistiikka- suuntauksella tarkoittaen pääasiallisen koulutuksen pohjalta kykeneväni tekemään hankintaa ja myyntiä kansainvälisissä yrityksissä. Tietenkin valmistuttuani olen ihan myös perus-tradenomi, joten opiskeluni ovat olleet laajat työmahdollisuuksien suhteen. Opiskeluun liittyvät haaveet ovat aika selkeät tällä hetkellä eli nopeasti saada loput suoritukset valmiiksi valmistumista ajatellen. Ja vaikka opintoni ovat hetkisen jo vieneet, haluaisin lisätä osaamistani ja erikoistumistani vielä lisäopinnoilla. Haaveenani olisi päästä OKL:ään suorittamaan maisterin tutkinto, jolloin pääsisin ohjastamaan tulevia kaupan ammattilaisia. Hieman pienempänä ja todempana haaveena kuitenkin olisi päästä Helsinki Design Schooliin muotimarkkinointia opiskelemaan, jotta mahdollisuuteni muodin parissa työskentelyyn olisivat paremmat. 

Tosiaan haaveammatit ovat vuosien saatossa muuttuneet paljonkin, muttei kuitenkaan liikaa. Nuorempana halusin opettajaksi ja siihen mun seuraava opiskeluhaave voi vaikuttaa. Olen päättänyt ainakin koittaa päästä ensi keväänä sisään OKL:ään, jolloin tosiaan opettajan työt voisivat olla mahdollisuus omassa työllistymisessä. Toisaalta myös yhtenä toisena suurena työhaaveena on päästä shoppailemaan vaatteita työkseen ja parhaitenhan sitä konkreettisesti pääsisi tekemään muotivaatteiden maahantuonnissa. Tämän hetkisten opintojen jälkeen minulla olisi jo mahdollisuus ja pohja työskennellä kyseisessä ammatissa, mutta muodin tuntemus ja yritysten usko osaamiseen tarvitsee mielessäni tuon muotimarkkinoinnin tutkinnon. Tietenkin tulen olemaan iloinen ihan mistä tahansa kivasta työpaikasta, sillä tällä hetkellä työllistyminen on todella epävarmaa. 

 Asumiskuviot
Tällä hetkellä asun pienessä yksiössä yksinäni ja omaan nykyiseen elämäntilanteeseen tämä sopii juuri hyvin. Kuitenkin tulevaisuudessa toivoisin pystyväni asumaan edes vuoden ellen toisenkin jossain ulkomailla oman alan töitä tehden. Ja eipä haittaa vaikka löytäisin pysyvämmänkin kodin ulkomailta. Suomessa haluaisin perheen perustamisen tullessa ajankohtaiseksi omistaa kauniin ja tilavan omakotitalon pienessä kaupungissa/kunnassa lähellä suurempaa kaupunkia. Esimerkiksi haaveissa olisi Nurmijärvi, Sipoo tai ihana oma kotikaupunki Ulvila. 

Ihmissuhteet
Tulevaisuudessa toivon pitäväni kaikki nykyiset rakkaat ihmiset elämässäni. Pitkän tarpomisen jälkeen mulla on mielestäni ympärillä just niitä parhaita ystäviä, joista ei kyllä kenestäkään halua luopua, vaikka lisää uusia hyviä ystäviä eri elämäntilanteissa tulisikin. Ystäviä ei koskaan voi olla liikaa, kunhan sydämestä löytyy kaikille tilaa ;) 

Blogi
Bloggaamisessa olen mielestäni kehittynyt kokoajan ja olen alkanut löytämään oman tyylini bloggaamiseen. Haaveenani onkin pystyä kirjaamaan blogiin jatkossakin ajatuksiani ja elämääni ihan vain omaksikin iloksi. Blogia aion pitää niin kauan kuin itsellä siihen löytyy intoa. Olen kuitenkin saannut bloggaamisen ansiosta uusia ystäviä, ajatuksiani järjestettyä ja hömppää jaettua kyllästyttämättä lähipiiriäni. Haluan entisestäänkin kehittyä etenkin valokuvaamisessa, mikä ei blogissani ole aluksi ollut tärkeässä asemassa vaan teksti. Nykyään yritänkin löytää kaikesta kauniista kuvattavaa ja muotiin enemmän hurahduttua myös asukuviin haluaisin panostaa. Blogin tosiaan haluan aina pitää vain harrastuksena ja siksi täältä ei ammattitaitoista bloggaamista tule koskaan löytymään :D

Sellaisia haaveita tulevaan, vaikka saattavatkin muuttua päivien ja vuosien vieriessä. Itseasiassa voikin olla hauska lukea tämä postaus viiden vuoden päästä ja katsoa miten elämä on kohdellut. Jos haluat kurkata muiden blogitiimiläisten tulevaisuuden haaveisiin, klikkaa alhaalta:


Löytyykö sinulta samanlaisia tulevaisuuden haaveita?

2 kommenttia

  1. Opiskeluhaaveita on ja monta :D
    Hammashoitoala kiinnostaa, sitten kätilö/sairaanhoitaja tai geronomi. Ehkä myös se jalkahoidon ammattitutkinto olisi kiva suorittaa loppuun ja sitten kiinnostaisi asiakaspalvelu -ja tietohallinta. Ne olisi ainakin geronomin ammattia varten todella hyödylliset :)

    VastaaPoista