BT: Kirje nuoruuden itselleni

Tosiaan nyt olisi luvassa blogitiimin toinen teemapostaus; kirje itselle nuorempana. Jokaisella tiimiläisellä on oma tapansa toteuttaa tai jättää toteuttamatta joka toinen sunnuntai ilmestyvä teemapostaus. Alhaalta löytyy linkit muiden kirjoittamiin postauksiin samasta aiheesta, kannattaa käydä kurkkimassa :)

Hei sinä vastavalmistunut ylioppilas!

Elämäsi suurin taival alkaa tästä. Olet juuri painanut valkolakin kutreillesi ja nyt on aika lähteä tavoittelemaan unelmiasi ja päämääriäsi. Pääsykokeet ovat edessä samoin kuin hakemuksesi Au Pairiksi pitkällä. Tiedät päämääräsi ja olet niitä kunnianhimoisesti lähtenyt saavuttamaan. 

En tiedä missä vaiheessa kyseistä kesää menetit päämääriesi ja haaveidesi tietoisen tavoittelemisen. Loppuiko se siihen, että unohdit nimesi pääsykokeissa vai siinä, että tunsit löytäneesi ensirakkautesi. Sellaisen ensirakkauden, että unohdit kaikki omat toiveesi. Sellaisen, jonka vuoksi jäit seudulle, jolta lupasit lähteä kauas heti lukion loputtua. 

Kuitenkin opeit paljon enemmän jäämällä. Sillä, ettet lähtenyt suureen maailmaan. Olisihan se tuonut erilaiset kokemukset ja erilaiset opetukset. Nyt täällä sinulle kirjoittaa vahva, itsevarma ja onnellinen nainen, jolla on uudet päämäärät. Osa päämääristä ovat kuitenkin lukio-aikaisen itseni, sinun, haaveiden toteuttamista. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

Toivon, että et koskaan sammuta suurimpien haaveidesi huutoa rinnassasi. Aikaa niiden toteuttamiseen löytyy elämässä, kaikella ei ole niin kiire, vaikka niin luuletkin. Ota irti kokemuksista, jotka nenäsi eteen ilmestyvät. Elämää ei tarvitse suunnitella useita vuosia eteenpäin, sillä muuten unohdat elää siinä hetkessä. 

Terveisin, sinä itse muutama vuosi ja kokemus myöhemmin. 

Kirjeen kirjoittaminen oli mielessä helpompaa. Kirjoitin myös toisen, pidemmän version itselleni muistiin. Suosittelen muillekkin tälläistä, vaikka ei koskaan sitä missään julkaisisikaan. 

Lue lisää kirjeitä:

2 kommenttia

  1. Ihanan kirjeen oot kyllä kirjottanu! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täntyyppisen kirjeen kirjoittaminen saa kyllä hyvin miettimään omaa elämäänsä ja valintoja, joita on tullut tehtyä. Täytyisi pyrkiä useamminkin kirjettä pelkästään itselle kirjoittelemaan :)

      Poista