BT: Bloggaamisen tärkeys itselleni

Ihana sunnuntaiaamu ja olisi aika blogitiimin joka toisena sunnuntaina ilmestyvälle teemapostaukselle. Tällä kertaa aiheena on se, miksi bloggaaminen on itselle niin tärkeä, että sen eteen jaksaa oikeasti nähdä vaivaa. Postauksen lopussa on linkit muihin blogitiimiläisten postauksiin kyseisestä aiheesta, joten kannattaa käydä kurkkimassa erilaisia näkökulmia bloggaamisesta :)

Itselle bloggaamisessa on tietenkin tärkeää päästä höpöttelemään kaikesta tyttömäisestä ja pinnallisesta, mutta sen lisäksi pinnan alla on kolme yhtä tärkeää syytä, joiden vuoksi bloggaaminen tuntuu itselle tärkeältä silloinkin kuin postaukseen ei tulisi kommentteja tai uusia lukijoita olisi montaakaan. 

1. Ajatuksien jakaminen ja kirjaaminen ylös. Mun pienessä päässä pyörii paljon erilaisia syvällisiä ja ei-niin-syvällisiä ajatuksia, jotka on kiva päästä kirjaamaan ylös. Niiden jakaminen puolestaan tuo itselle lisää perspektiiviä silloin, kun niihin kommentoidaan ja tuodaan uusia puolia esille aiheesta. Tietenkin ajatuksien julkitulolla haluan myös herättää niiden lukijassa ajatuksia ja tuoda omaa näkökantaani esille.

2. Halu pystyä toimimaan roolimallinan nuorille naisenaluille. Bloggaajien tulisi blogia aloittaessaan tietää jo, että blogeja seuraavat nuoret ottavat elämäänsä mallia niistä. Varsinkin tosi suosituista blogeista kopioidaan omaan elämään kaikki vaatteista ja asusteista lähtien aina ajatusmaailmaan. Itselläni teini-iässä ei kovinkaan ollut mitään pysyvää hyvää roolimallia (no mamma ny tietty, mutta 'tuntematonta' roolimallia) ja tuntuu, että sellaista olisin kaivannutkin. 

Nyt näin aikuisiässä haluaisin pystyä toimimaan hyvänä roolimallina nuorelle, joka selailee blogeja samalla, kun elämässä alkaa etsimään itseään. Kuulostaa varmaan melko itserakkaalta, mutta mielestäni olen hyvä roolimalli, vaikka en ole millään tasolla täydellinen. Hyvän roolimallin ei kuulukkaan olla täydellinen vaan hyvä ihminen riittää hyväksi roolimalliksi. 

3. Kokemuksien jako. Blogia aloittaessani kokemuksien jakaminen itselle ja muille samoissa tilanteissa oleville oli erittäin tärkeää. Ja vieläkin on, vaikka tuleekin paljon enemmän sensuroitua asioita, joita ei halua kaikkien löytävän netistä. Itselle on sattunut ja tapahtunut paljon erilaisia hyviä ja pahoja asioita, ja jotenkin näiden kokemuksien jakamisen kautta haluaisi antaa käden toiselle samojen kokemuksien eläjälle tueksi. 

Tässä oli kolme itselle tärkeää asiaa bloggaamisestani. Ja tosiaan näiden syiden vuoksi välillä jaksaa antaa palasia omasta itsestään ja sydämestä, kirjoittaa sanoiksi vaikeimmatkin ajatuksensa, luovuttaa osa omasta onnestaan muullekkin maailmalle sekä tuoda iloa ja hymyä lukijoiden päivään. Blogi kasvaa kirjoittajan mukana ja itse en vaihtaisi postaustakaan pois, koska tämä blogi on mun kasvutarinani kaikkeine virheineen ja onnenhetkineen ♥ 


Seuraavaksi kurkkaamaan muiden tiimiläisten postauksia: 

3 kommenttia

  1. Mukavasti oot kyllä kirjottanu tän postauksen, pystyn myös samaistumaan sun kanssa tähän tekstiin. :)

    VastaaPoista